Mitovi o vinu - Men`s Health

Mitovi o vinu

#1: KADA VREME POSTAJE HLADNIJE, VREME JE DA PIJETE CRVENO VINO
Ljubitelji vina, u vinu traže nešto više od osveženja… Tržimo savršenstvo ukusa sa pravim vinom uz pravu hranu. Stekovi, piletina i kobasice na roštilju? Da, uz to možete piti belo vino, ali roštiljanje na otvorenom od proleća do jeseni iznad svega traži ukuse crvenog vina.

Pročitajte i: Crveno vino utiče na trening

#2: CRVENA VINA BI TREBALO DA “ODLEŽE”
Pa, bez sumnje su neka od najbolje odležanih vina na svetu, crvena vina. Ali to je gledanje iz pogrešnog ugla, kaže I. Zapravo jako mali procenat crvenih vina postaje bolji sa vremenom. Naravno… Ona se sva menjaju sa vremenom, od tamne ljubičaste postaju svetla braon. Ali da li su bolja kada im prođe mlada tamno ljubičasta faza? Mnoga nisu. To je trenutak kada stručnost izlazi na videlo: dobar prodavac vina bi trebalo da bude u mogućnosti da Vam kaže, šta je vredno pića, nakon što prođe 1-2 godine.

#3: CRVENO VINO JE SIREVIMA IDEALAN PARTNER
Ne, ne, ne, ne, ne! Crveno vino je jako često loša vest (ili loš izbor) za sireve, naročito za mekane ili sireve koji se tope. Crvena vina mogu da potisnu sama punjenja ovih sireva, i onda oni mogu postati bezukusni ili čak grubi. Bolje je probati bela vina uz sireve… i slatka vina (belo kao Rizling kasnije berbe, ili crveno kao Port) su obično najbolja od svih!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *