Alkohol i meso povećavaju plodnost - Men`s Health

Alkohol i meso povećavaju plodnost

Prema novim istraživanjima, previše alkohola može uticati na seksualni život, ali povremena čaša vina ili piva zapravo bi mogla da poboljša mušku plodnost i seksualnu funkciju.

Sa druge strane, muškarci koji piju kafu i druge napitke sa kofeinom imaju manje šanse da dobiju dete, dok je druga studija pokazala da konzumiranje mesa povećava gustinu sperme u poređenju sa muškarcima koji su vegetarijanci ili vegani.

Grupa istraživača sa Univerziteta Ročester medicinskog centra u Njujorku proučavala je 753 muškarca koji su bili na tretmanu za povećanje plodnosti između 2003. i 2011. godine. Istraživači su učesnike studije propitivali o njihovim životnim navikama, kao što su konzumiranje alkohola i pušenje, kao i o njihovo seksualno zdravlje. Prosečna starost muškaraca bila je 35 godina. 

Skoro 73 odsto ispitanih pilo je alkohol, dok je svega 16 odsto pušilo. Rezultati su pokazali da su osobe koje su pile alkohol bile zadovoljnije svojim seksualnim zdravljem i životom u poređenju sa muškarcima koji uopšte nisu pili alkoholne napitke, dok su osobe koje nisu konzumirale alkohol češće imale problema sa erekcijom.
Što se tiče pušača, čak 8, 4 procenata pušača imalo je blage ili ozbiljne probleme sa erektilnom disfunkcijom i bili su nezadovoljniji svojim seksualnim životom nego osobe koje ne puše. 
Međutim, nemaju svi napici pozitivan uticaj. Parovi u kojima muškarac konzumira 256 miligrama kofeina imali su manje šanse da zatrudne nego parovi gde muškarac konzumira manje od 88 miligrama kofeina dnevno. 
U nevezanoj studiji, istraživači sa Loma Linda univerzitetske škole medicine u Kaliforniji otkrili su da vegetarijanci imaju znatno lošiji kvalitet sperme i njenu pokretljivost nego osobe koje konzumiraju meso.

Dakle, smanjite unos kofeina, budite umereni u alkoholu i prestanite da pušite, ako želite da vaši “plivači” budu snažni i brzi. 

Pročitajte i  Prokelj: Najbolji saveznik za izgradnju jakih i stabilnih mišića
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *