7 najgorih mogućih namirnica - Men`s Health

7 najgorih mogućih namirnica

KROFNE
Krofne sa eurokremom zaista jesu jedna od najukusnijih stvari, koje smo probali u životu, ali su potpuno nezdrave. Sadrže premnogo kalorija, masti i ugljenih hidrata. Još ako jedete kupovne krofne, zaboravljate na dodatne konzervanse, koje sadrže zbog produženog trajanja.

ŽITARICE SA ŠEĆEROM
Želite siguran način da uništite svoje telo i spolja i iznutra? Onda vam trebaju žitarice sa visokim procentom šećera. Sadrže šećere i gluten, koji izazivaju česta zapaljenja. Ukoliko nastavite da ih jedete, upropastićete izgled vaše kože, a nije isključeno da ćete dobiti i upalu sluznice želuca.

ČIPS
Čips je uglavnom pržen u trans mastima, koje mogu da povećaju nivo holesterola i rizik od koronarne bolesti srca. Korišćenje trans masti u proizvodnji hrane pomaže namirnicama da duže traju i da ostanu sveže duži period, a da pri tom stvaraju osećaj manje masne namirnice.

Pročitajte i: Kako da sami napravite čips

POMFRIT
Kao i čips, i pomfrit je često pržen u ulju i trans mastima. Sadrže veliki glikemijski indeks koji povećava nivo insulina, koji je podjednako loš za zdravlje, a i za vaš obim struka. Pomfrit, zajedno sa čipsom, sadrži akrilamid, poznatu kancerogenu supstanu, koja se formira kada je hrana pećena ili pržena na visokim temperaturama.

HAMBURGERI
U hamburgerima, koji se prodaju u kioscima brze hrane, samo 2 do 14 procenta je sadržaj pravog mesa. Ostatak burgera se sastoji od vode, kostiju, hrskavice i drugih sadržaja. Oni takođe sadrže visok nivo zasićenih ili trans masti.

KOKICE IZ MIKROTALASNE
Kokice iz mikrotalasne sadrže kancerogene supstance. Hemikalije koje se dodaju kokicama, pa čak se nalaze i u samoj kesici, povezane su sa bolestima štitaste žlezde.

Pročitajte i: Šta bi trebalo da grickate u toku utakmice

MARGARIN
Margarin se prodaje navodno bez holesterola, kao zdrava alternativa puteru, ali je krajni izvor masti, što zapravo podiže nivo holesterola i oštećuje zidove krvnih sudova.

Pročitajte i  Nauka otkriva: Koliko soli nam je potrebno da budemo zdravi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *