7 namirnica koje ubijaju libido - Men`s Health

7 namirnica koje ubijaju libido

UGLJENI HIDRATI
Ugljeni hidrati su loši zato što se vare mnogo brže nego prerađeni ugljeni hidrati, što rezulitra šećerom u krvi. Ovi loši ugljeni hidrati će vas brže ugojiti, podići će nivo estrogena, a spustiti nivo vašeg testosterona. Izbegavajte beli hleb i testeninu i umesto toga jedite žitarice od celog zrna.

ALKOHOL
Previše alkohola može da dovede do erektilne disfunkcije, prerane ejakulacije i teškog dostizanja orgazma. Budite umereni u svemu, pa i u alkoholu.

SIR
Sir nije dobra opcija, ukoliko uveče planirate da budete nevaljali zato što su možda kokoške, od kojih dobijamo jaja i mlečne proizvode tretirane sintetičkim hormonima i antibioticima. Uvek se trudite da jedete organske proizvode.

Pročitajte i: Sir protiv zubara

KONZERVIRANA HRANA
Hrana iz konzerve treba da se izbegava, zato što često sadrži aditive i velike količine natrijuma, koji može da izazove visok krvni pritisak i da dovede do slabe erekcije.

ČIPS
Čips sadrži velike količine natrijuma i masti. Ukoliko želite neke grickalice, potražite zdraviju alternativu, poput badema, lešnika i oraha.

KAFA
Svakodnevno i preveliko konzumiranje kafe može da se odrazi na vašu nadbubrežnu žlezdu i da prestane da proizvodi adekvatni nivo hormona stresa, koji su vam potrebni za zdravu želju za seksom.

Pročitajte i: Za i protiv kafe

KOKICE IZ MIKROTALASNE
Kesa ovih kokica, kao i sam sadržaj kesice, nisu zdravi i sadrže određen broj hemikalija, koje mogu da dovedu do neplodnosti, niskog libida ili čak tumora testisa. Bolje iskokajte sami kokice, umesto što se odlučujete za bržu varijantu.

PICA
Velike količine masnoća, ulja i natrijuma imaju sve negativne zdravstvene konotacije, pa će vam tako konzumiranje pice samo oduzeti energiju, koja vam je potrebna za dobar seks.

Pročitajte i  Neodoljivo: Štapići u košuljici od pršute
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *