Šta je "Whole 30" dijeta: Mesec dana pakla za vidljive rezultate - Men`s Health

Šta je “Whole 30” dijeta: Mesec dana pakla za vidljive rezultate

Whole 30 ili dijeta 30 dana je u poslednje vreme postala veliki hit, pa su i poznati sportisti poput Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa primenili principe ovog načina ishrane. Potrebno je biti veoma istrajan i odreći se svoje omiljene hrane celih mesec dana.

Izbacivanjem svih žitarica, mlečnih proizvoda, mahunarki, alkohola i namirnice sa dodatkom šećera i aditiva, postići ćete izvanredne rezultate i pročistiti svoj organizam.

Ekstremne dijete: Vredi li rizikovati zdravlje zbog bržeg mršavljenja?

KAKO IZGLEDA WHOLE 30 DIJETA?

Potrebno je da celih 30 dana konzumirate meso, ribu, jaja, povrće (možete i neko određeno voće i zdrave masti). Cilj je da smanjite razne upalne procese u telu i da smršate, a kao rezultat ćete biti energičniji, a vaša koža će blistati.

Otklanjanjem namirnica koje su prepune belog šećera i različitih aditiva koje se koriste u proizvodnji hrane izazvaćete pozitivan efekat na svoje zdravlje u pogledu skidanja kilograma, regulisanja krvnog pritiska i postizanja boljeg sna.

Ovaj popularni režim ishrane je delotvorniji ukoliko ga primenjujete uz pomoć nutricionista, a to je pogotovo važno kod osoba koje su alergične na određene namirnice. U takvim slučajevima savetuju se umereniji oblici ove dijete.

S obzirom da ova dijeta podrazumeva potpunu eliminaciju određenih nutritivnih sastojaka poput šećera, vrlo je važno da ne dođe do čitavog niza nutritivnih nedostataka u telu. Zato je na primer, potrebno unositi veće količine voća, povrća i proteina, a sve u nameri da tako zamenite namirnice bogate obrađenim ugljenim hidratima i šećerima.

Hauserova dijeta: Smršajte tri kilograma za sedam dana

Najveća greška koja se može dogoditi tokom svih vrsta dijeta je prevelik uticaj na svakodnevni život, pre svega kao posledica suviše striktnih smernica. Plana dijete bi se trebalo redovno pridržavati, međutim ne u toj meri da on postane jedini segment vašeg života.

Pročitajte i  5 načina da uvedete kelj u ishranu

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> @menshealthsrbija

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *