7 namirnica koje sagorevaju kalorije - Men`s Health

7 namirnica koje sagorevaju kalorije

Ovog puta vam predstavljamo sedam namirnica, koje bi trebalo da uvrstite u svakodnevnu ishranu, a da istovremeno uživate u ukusu hrane i poboljšate svoje zdravlje. Ne zaboravite da uključite i vežbanje, kako bi benefiti bili neizbežni.

GREJPFRUT
Grejp sadrži veoma malo kalorija, a može da ubrza vaš metabolizam i pritom sagori mnogo kalorija. Takođe će vam pomoći da brže osetite sitost kao i da mnogo duže budete siti. Grejp je bogat vlaknima, koji vam mogu pomoći da stabilizujete nivo glukoze. Možete da uvrstite grejp u voćnu salatu, smoothie ili da popijete ceđeni grejp.

ZELENI ČAJ
Ovaj egzotični azijski topli napitak poboljšava metabolizam i pomoći će vam da izgubite kilograme. Jednostavno uživajte u šoljici zelenog čaja i učinite neverovatnu uslugu svom telu.

KAFA
Većina ljudi ne može da zamisli početak dan bez šoljice tople kafe, jer nam upravo kofein pomaže da se podignemo i probudimo. Doza kofeina podiže stepen rada srca, krv uzima mnogo više kiseonika i sagoreva se više kalorija. Nažalost, efekti izostaju ukoliko dodate šećer ili pijete razne kremaste kafe.

Pročitajte i: Kako kafa utiče na zdravlje?

OMEGA 3 MASNE KISELINE
Omega 3 masne kiseline regulišu metabolizam, utiču na nivo hormona leptina, koji kontroliše brzinu sagorevanja masti. Omega 3 masne kiseline možete da pronađemo u ribi, pre svega u tunjevini, haringi i lososu.

AVOKADO
Avokado sadrži monozasićene masti, koje ubrzavaju metabolizam i štite proizvodnju energije u ćelijama od oštećenja putem slobodnih radikala. On, takođe, redukuje rizik od srčanih oboljenja, moždanog udara, a pritom štiti vaš vid i kosu.

ZAČINJENA HRANA
Svi začini pospešuju sagorevanje kalorija. Sadrže malo kalorija, a mogu da budu savršen dodatak vašoj ishrani.

Pročitajte i: 7 začina u borbi protiv raka

BRAZILSKI ORAH
Jedna od najukusnijih namirnica koje sagorevaju mnogo kalorije predstavlja upravo brazilski orah. Ovi orasi ubrzavaju metabolizam pretvarajući  osnovni tiroidni hormon u T3, aktivni oblik tiroidnog hormona. Brazilski orah takođe poboljšava imuni sistem. 

Pročitajte i  7 namirnica koje uvek morate imati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *