3 benefita zelenog čaja - Men`s Health

3 benefita zelenog čaja

POBOLJŠAVA EREKCIJU
Ovo je jedna od stvari koju većina muškaraca zaboravlja kada čuju da zeleni čak poboljšava kardiovaskularno zdravlje. Zdrava erekcija obezbeđuje dobar protok krvi.

Erektilina disfunkcija može da bude simptom oksidativnog oštećenja u vašem telu, koji uključuje i problem postizanja erekcije. Istraživanje sprovedeno u The Journal of Urology, sugeriše da antioksiodanti, koji se bore sa slobodnim radikalima, mogu da pomognu. Epigalokatehin galat, koji se nalazi u zelenom čaju, predstavlja jedan od najmoćnijih antioksidanata, tako da vam ovaj napitak može pomoći u postizanju erekcije.

ČISTI KOŽU
Zeleni čaj može da vam pomogne u borbi protiv bubuljica i bora. Antioksidanti imaju sposobnost da izbace slobodne radikale, koji mogu da unište kolagen i izazovu zapaljenje, što može da ošteti zdravlje i izgled vaše kože lica i da ubrza proces starenja. Zeleni čaj ne samo da može da spreči nastanak raka kože, već može i da preokrene vizuelne efekte gorenja kože na suncu.

Pročitajte i: Čajem protiv Alchajmera

PODSTIČE JAČI TRENING
Vaša jačina i izdržljivost prilikom treninga zavisi mnogo od snabdevanje tela kiseonikom i količine kiseonika, kojom raspolažete. Istraživanje, koje je objavljeno u Medicine & Science in Sports & Exercise, otkriva da konzumiranje epigalokatehina galata, najmoćnijeg antioksidanta zelenog čajka, može da poveća dotok kiseonika u vaš organizam i da poboljša vaš trening. A znamo da snažniji trening daje bolje rezultate. 

Pročitajte i  Kako kafa čuva vaša usta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *