Večita dilema - čega se odreći: Hleba ili slatkiša? - Men`s Health

Večita dilema – čega se odreći: Hleba ili slatkiša?

Brojni stručnjaci za ishranu savetuju da, ako želite da smršate, za vreme večere nužno je učiniti izbor: hleb ili desert. Ali šta je najbolja opcija ako pokušavate izgubiti na težini?

Pročitajte i 4 razloga da zauvek izbacite hleb iz ishrane

Na veselje mnogih, odgovor na ovo pitanje je jasan – uvek je bolje izabrati dezert, iako dezert pored hleba od celog zrna izgleda kao znatno lošija opcija zbog toga što neretko sadrži šećer, a samim tim i prazne kalorije.

Pored toga, prema rečima naučnika, bolje je odlučiti se za dezert, a preskočiti korpicu s hlebom. Naime, većina ljudi veliki su sladokusci i jednostavno neće biti zadovoljni ako obrok ne zaokruže nečim slatkim, odnosno ako kvota slatkog ostane neispunjena, piše Womenshealthmag.com.

Ako pak preskočite deyert, verovatno ćete se osećati nezadovoljno i nećete odoleti pre spavanja da pojedete barem pola kutije keksa – što će na kraju značiti da se niste ničega ni odrekli te ste pojeli i hleb i desert.

Otkrijte 6 načina da zauvek izbacite hleb iz ishrane

Međutim, valja obratiti pažnju i na vrstu deserta koji ćete pojesti; radije preskočite tortu prepunu fila i odlučite se za voćni kolač ili pak onaj od tamne čokolade ili kokosa.

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Napici koji imaju više kalorija od čokoladnog kolača

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *