WOK-alne mogućnosti! - Men`s Health

WOK-alne mogućnosti!

EKSPERT MESECA
Grejs Jang, dobitnica prestižnih američkih kuvarskih nagrada i autorka specijalnog kuvara za jela iz voka.

A  
Pripremite protein Da bi vam piletina bila sočna, prethodno je prokuvajte. U jednoj činiji pomešajte  400 g pilećeg filea (isečenog na komade debele pola santimetra) sa 2 kašike umućenog belanceta, 2 kašičice gustina, 2 kašičice pirinčanog vina i 1/4 kašičice soli. Izmešajte sve da se sastojci rastvore i izmešaju sa mesom. Dodajte 2 kašičice ulja i stavite u frižider na pola sata. Skuvajte litar vode i 1 kašičicu ulja. Smanjite da voda samo blago struji i ubacite piletinu, pa mešajte i kuvajte oko 1 minut. Procedite i sačuvajte.

B
Pripremite proizvodnu traku Kad se vok zagreje, prženje mora da ide brzo. Zato morate sastojke da iseckate unapred.  1/ SOS IZ SNOVA U činijici izmešajte 1/3 šolje pilećeg bujona, 2 kašičice soja sosa, 1/4 kašičice ljute tucane paprike, 2 kašičice pirinčanog vina i 1/4 kšičice gustina.  2/ ZAČINI ZA ULJE . 1 kašika rendanog đumbira . 2 kašičice seckanog belog luka . 1/2  šolje tanko seckanog crvenog luka  3/ VITAMINI ZA BOLJI UKUS . 1 srednja zelena paprika, isečena na prutiće . 1 mango, oljušten i isečen na kriške debele 0,5 cm

C
Palite vatru! Prsnite vodu u zagrejani vok: ako ispari za sekundu-dve, vreme je da počnete. Sipajte 1 kašiku ulja i provrtite vok da se ulje rasporedi. Dodajte đumbir, beli luk i luk, pa pržite 10 sekundi. Dpdajte papriku i pržite 1 minut. Dodajte piletinu i posolite. Umešajte sos, izmešajte i pržite dok piletina ne bude gotova i dok se sos ne zgusne, oko 1 minut. Umešajte mango. Servirajte preko pirinča. 

Pročitajte i  Slasni pečeni but sa premazom od meda
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *