5 razloga da konačno odustanete od gaziranih pića - Men`s Health

5 razloga da konačno odustanete od gaziranih pića

Ankete su pokazale da veći broj osoba u svetu pokušava da prestane sa konzumiranjem gazirana pića, a samo u Sedinjenim Američkim Državama u julu ove ankete su otkrile da 63 odsto tamošnjeg stanovništva pokušava izbegavati ovu vrstu pića. To je za 51 odsto više u odnosu na 2004. godinu.

Ako ste i sami razmišljali o nekom od negativnih učinaka gaziranih pića na vaš organizam, a to vam nije bilo dovoljno da se odlučite na njihovo izbegavanje, u nastavku vam donosimo čak pet razloga koji razumne ljude navode na jedinstven zaključak.

1. Gazirana pića stvaraju masne naslage oko unutrašnjih organa.

2. Prebacivanje na dijetalne varijante ne pomažu jer veštački zaslađivači donose više zla nego dobrog.

3. Neka od ovih pića sadrže i toksična bromirana ulja koja sprečavaju razdvajanje mase (najčešće se radi o gaziranim pićima sa ukusom agruma, a ovaj opasni dodatak je već zabranjen u Japanu i Evropskoj Uniji pa su iz Coca-Cole i Pepsija najavili da rade na traženju alternative za pomenuta bromirana ulja (BVO)).

4. Zagađuju vodu za piće jer oemogućavaju normalno kruženje vode u prirodi, jer i kada izbacimo tečnosti iz organizma, ona odlaze u zemlju zajedno sa veštačkim zaslađivačima jer mi nismo u mogućnosti da ih  razdvojimo.

5. Ubrzavaju proces starenja smanjujući gustinu kostiju, erodirajući zube i izazivajući bubrežne probleme.

Pročitajte i  Utiče li stres jače na muškarce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *