Najčešće greške koje muškarci prave u kuhinji - Men`s Health

Najčešće greške koje muškarci prave u kuhinji

Kao što ne možemo ni da treniramo bez određenog zagrevanja, tako ne možemo ni u kuhinju da uđemo nespremni, a da  bar nešto ne “iščašimo”. Ove tri greške koje ćemo navesti možda deluju bezveze i većina vas će verovatno reći da su čista glupost, ali zapitajte se koliko puta su vam se ove tri greške dogodile tokom kuvanja?

ZANEMARUJEMO RECEPT
Ok, koliko puta nam se desilo da sedimo u kolima i deremo se na glupi GPS, koji “nema pojma šta radi”, ne nije do vas, nama muškarcima je jednostavno u genima da prkosimo tuđem naređivanju i instrukcijama. Tako da je za početak stvaaarno najbolje da pratite recept koji je ispred vas, kada se malo izveštite u kuvanju, možete sami da određujete da li vam se to jelo sviđa više ili manje slano ili koji začin bi ga učinio savršenim.

Pročitajte i: Recept za romantičnu večeru

NISMO SPREMNI
Kao što ni na neki put po Srbiji ne biste krenuli bez rezevrne gume, recimo, tako nemojte ni u spremanje nedeljnog ručka da krećete nespremni. Pripremite sve namirnice koji su vam neophodno za vaše jelo: iseckajte luk, oljuštite krastavac, izdovjite tačno ulja koliko vam treba. Svaki sastojak postavite u posebnu posudu i naravno spremite sve što će vam trebati iz frižidera. Kuvari ovu pripremu zovu “mise en place”, što bukvalno znači stavi stvari na svoje mesto.

NEMAMO PRAVU OPREMU
Ukoliko želiš da ides od 0 do 100km/h za manje od 5 sekundi, trebalo da nabaviš odgovarajući automobil, ili bar da nabudžiš svoj. Isto važi i za kuhinju i kuvanje, ne kažemo sad da bi trebalo da kupite sve kuhinjske spravice poznate čovečanstvu, ali bi trebalo da uložite u nekoliko kvalitetnih tiganja i šerpi. Takođe, trebalo bi da kupite oštri kuvarski nož i naravno dve daske, jednu na kojoj ćete obrađivati meso, a na drugoj povrće.

Pročitajte i  Prirodni izvor elektrolita: 6 namirnica za vrhunski oporavak

I to je to spremni ste za prvi izazov, samo oprezno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *