Najzdravije koštuničavo voće - Men`s Health

Najzdravije koštuničavo voće

NAUKA IZ TVRDNJI
Najnovija istraživanja pokazuju da pistaći imaju velika blagotvorna dejstva na srce i krv. Analiza osam urađenih studija, objavljena u magazinu„American Journal of Lifestyle Medicine”, pokazala je da za samo nekoliko nedelja pistaći smanjuju i do 20 posto količinu lošeg holesterola u krvi, dok dobar holesterol povećavaju i do 48 posto. Jedna od tih studija koja se fokusirala samo na muškarce sa erektilnom disfunkcijom, pokazale je da uvođenje pistaća u njihovu ishranu povećava seksualni učinak i do 51 posto zahvaljjujući njihovom blagotvornom dejstvu na krv.

ZAŠTO PISTAĆI
“Pistaći sadrže komponentu koja se zove fitosterol, koja pomaže da se zaustavi apsorbcija holesterola u crevima”, objašnjava koautor studije Roman Pavlak, nutricionista na Univerzitetu Istočna Karolina i dodaje: “Koštuničavo voće takođe je dobar izvor rastvorljivih vlakana koja ograničavaju nivo holesterola u krvi, al i karotenoida i drugih komponenti koje su se pokazale kao dobre u otklanjanju rizika od srčanog udara”.
Bolje je da pistaće kupujete u ljusci i da ih sami potom čistite, savetuju naučnici. Oni smatraju da će vam ljuske koje ostaju po otvaranju pistaća biti dobar pokazatelj koliko ste ih do tada pojeli i olakšati vam da odredite veličinu porcije.   

Pročitajte i  Ovo morate da uradite ako želite da izgubite na kilaži
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *