4 razloga za užinu pred spavanje - Men`s Health

4 razloga za užinu pred spavanje

U stvari, novo istraživanje sugeriše potencijlane koristi, uključujući veće mišiće i pojačan metabolizam.

VIŠE MIŠIĆA
U istraživanju objavljenom prošle godine u magazinu Medicine & Science in Sports & Exercise, naučnici iz Holandije su otkrili da uzimanje kazeina (domintanog proteina u mleku) nakon večernjeg treninga, ali 30 minuta pre spavanja može da poveća sintezu proteina kod muškaraca.

BRŽI METABOLIZAM
U istraživanju državnog Univerziteta na Floridi otkriveno je da su fit muškarci imali brži metabolizam nakon lagane noćne užine, sastavljenu od proteina i ugljenih hidrata (užina bi trebalo da ima 150 kalorija), nego onda kada ništa nisu jeli pred spavanje.

MANJE GLADI
Ukoliko gricnete nešto pre spavanja verovatno ćete se osećati manje gladni ujutru i poboljšaćete svoju sitost između obroka sledećeg dana, navodi se u istraživanju Univerzizteta sa Floride. Tip hrane ovog put nije bio bitan, ali bilo bi pametnije da u vaše noćno grickanje stavite što više proteina, jer on pomaže da se brže izgrade mišići.

SMANJIĆETE KILAŽU
Idealan obrok pred spavanje mogle bui da budu žitarice. Naime na Vejn Stejt Univerzitetu sprovedeno je istraživanje koje je pokazalo da oni ispitanici koji su jeli žitarice pred spavanje izgubili su oko 2 kilograma nakon 4 nedelje, dok ispitanici koji su jeli nešto drugo izgubili negde oko pola kilograma.

Pročitajte i  Zašto baš svakog jutra treba da popijemo vodu s medom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *