Najbolje povrće za detoksikaciju - Men`s Health

Najbolje povrće za detoksikaciju

Loš način ishrane može veoma nepovoljno da utiče na sposobnost organizma da se reši toksina. Postoji mnogo korisnih namirnica koje pomažu detoksikaciju, a mi vam predstavljamo pet vrsta povrća najefikasnijih u borbi protiv štetnih materija koje se talože u telu.

ARTIČOKE
Ovo povrće sadrži dosta silmarina, antioksidanta koji pomaže jetri da obradi štetne materije. Artičoke možete jesti obarene i umočene u mešavinu maslinovog ulja, morske soli, bibera, majčine dušice i narendane limunove kore.

CVEKLA
Pored brojnih lekovitih sastojaka, ovo povrće sadrži mnogo gvožđa i cinka. Ukusna cvekla pomaže organizmu da izbaci toksine, a možete je jesti pripremljenu na žaru i dodatu salati ili od svežeg povrća napraviti ukusan prilog uz glavno jelo.

Pročitajte i: 3 soka za zdraviji život

BROKOLI
Zeleni cvetići čine čuda za vaš organizam, a naročito je delotvorno kada je upitanju detoksikacija. Izaberite omiljeni način prirpeme i uživajte u ukusnom i veoma zdravom obroku.

PROKELJ
Probirljivim osobama možda nije na vrhu liste omiljene hrane, ali je prokelj izuzetno zdrav. Ove kupuščiće možete marinirati, a zatim pripremiti na roštilju i poslužiti kao ukusan prilog.

RUKOLA
Ovo povrće je idealano za detoksikaciju. Efikasno izbacuje toksine iz organizma, a može se jesti i sveže. Dodajte rukolu salati ili dekorišite omiljene specijalitete, a možete je staviti i na picu.

Pročitajte i  Prevarite glad pomoću ova tri saveta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *