Unapredite svoj trening sa kafom - Men`s Health

Unapredite svoj trening sa kafom

Ukoliko popijete šolju kafe pre svog treninga nećete dobiti samo energetski dodatak, već uz to ide i gomila zdravstvenih benefita. Evo i pet razloga zašto bi trebalo da se napuninte energijom sa šoljom crne kafe.

UBRZAVA SAGOREVANJE MASTI
Možda i najeća prednost šolje kafe pre treninga je sagorevanje masti. Kada se popije kafa, vaše ćelije masti se koriste kao izvor energije umesto glikogena. Takođe, velika količina kofeina u crnoj kafi svakako će pokrenuti vaš metabolizam, što će vas svakako naterati da sagorite više kalorija u toku dana. Takođe, kofein i ostali sastojci koji se nalaze u kafi suzbijaju vaš apetiti, što će vas svakako naterati da jedete manje sveukupno.

POVEĆAVA PERFORMANSE
Nekoliko istraživanja našla su vezu između unosa kofeina pre treninga i povećani atletskih performansi.  Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Sports Medicine navode da su nakon unosa kafe ispitanici mogli da “treniraju sa većom snagom i da treniraju duže.”. Ukoliko želite dodatni prednost na treningu, kafa je možda prava stvar za vas.

POBOLJŠAVA KONCETRACIJU
Pored povećane energije koja vas tera da bolje odradite trening, crna kafa povećava i vaš mentalni fokus. A ukoliko ste fokusirani vaši treninzi će biti produktivniji.

SMANJUJE UPALU MIŠIĆA
Naučnici sa Univerziteta u Ilinoisu otrkili su da ispitanici koji su konzumirali kafu pre treninga osetili manje bolova u mišićima tokom i posle treninga u odnosu na ispitanike koji nisu pili kafu pre svog treninga. Plus, ispitanici koji su konzumirali kafu radili su sa većim težinama i trčali su duže od suprotne kontrolne grupe.

Pročitajte i: Kako sprečiti i ublažiti upalu mišića

SPREČAVA BOLEST
Još jedna prednost kafe je svakako poboljšanje odbranbenog mehanizma vašeg tela. Kafa sadrži velike količine antioksidanata, koji vam pomažu u borbi protiv slobodnih radikala.

Pročitajte i  Šta će se dogoditi ako 60 dana budete pili sok od paradajza?

Šta čekate, navalite na svoju šolju kafe.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *