6 znakova da se ne hranite zdravo - Men`s Health

6 znakova da se ne hranite zdravo

ELIMINACIJA ODREĐENE HRANE

Ukoliko ste alergični na određenu grupu hrane, svakako ćete je eliminisati iz ishrane. Međutim, ukoliko je vaše telo rezistentno na gluten, određene vrste voća i povrća, nijedan stručnjak ne vidi razlog zašto biste se odrekli tih grupa namirnica. Telu treba pružiti svu hranu, naravno u ograničenim količinama. Preterivanje nije dobro ukoliko želite da se otarasite kilograma.

Saznajte i Pogrešna hrana za dijetu

STIL ŽIVOTA VAS OGRANIČAVA U IZBORU DIJETE 

Ako imate lud raspored koji vam ne omogućava da imate predviđenih 5 obroka, onda takve dijete nisu za vas. Ukoliko volite da jedete po restoranima, ne možete da računate na propisani način ishrane. Dakle uvek imajte u vidu način života koji živite i uskladite ga sa programom ishrane.

JEDNOLIČAN NAČIN ISHRANE SVAKOG DANA 

To nikad ne može biti dobro, jer raznovrsnost na tanjiru je svakako nephodna za normalno funkcionisanje organizma.

Otkrijte i Zašto svaka dijeta može da deluje?

NE OSTAVLJA PROSTOR ZA “SLATKI GREH” 

Poneki kolačić, malo čokoladice… Mmmmmm, ali vaša dijeta to ne dozvoljava. Odmah ćemo vas razočarati! Ukoliko sebi ne priuštite s vremena na vreme malo slatkog greha u zalogaju, vaš plan ishrane se neće dugo održati.

Pročitajte i Dijeta s kojom se može živeti

OGRANIČAVATE SE NA HRANU U TEČNOM STANJU 

Popularni smoothie za doručak je dobra stvar, s vremena na vreme, ali razmislite… Ukoliko to bude vaša svakodnevna rutina, postoji realna šansa da se to vašem organizmu neće dopasti jer će izazvati probavne problem, a to je siguran put i za prejedanje – tačnije dobijanje kilograma.

DIJETA S NAMIRNICAMA KOJE MRZITE

I šta ćete time postići? Ješćete nešto što ne volite, a to vodi do odustajanja. Onda bolje da je niste ni započinjali. Čak iako je ta hrana zdrava, vi je jednostavno ne volite i to nikako nje dugoročni plan ishrane kojeg bi se trebali držati.

Pročitajte i  MAGIJA INDIJSKE HRANE: Pileći kari

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *