Grilovani jagnjeći giros

POTREBNO VAM JE
1 kg jagnjećeg buta, odvojen od kosti
PLUS
6 integralnih zemički
PLUS
0.5 l jogurta
PLUS
2 paradajza, isečena
PLUS
Humus, po ukusu
POTREBNO VAM JE JOŠ I
4 glavice belog luka, usitnjenog
11/12 kašičica kumina
1 kašičica soli
1 kašičica sveže mlevenog bibera
1 glavica crnog luka, fino iseckana
Ljuti sos po sopstvenom izboru
Zelena salata, ko voli
NAČIN PRIPREME
1. Ukombinujte jagnjetinu, jogurt, beli luk, kumin, so i sveže mleveni biber u odgovarajućoj posudi. Pokrijte i marinirajte meso najmanje 2 sata.
2. Zagrejte gril na srednjoj vatri. Izvadite jagnjetinu iz marinade i skinite što je moguće više jogurta sa nje. Tako pripremljenu postavite je na gril. Pecite 10 do 15 minuta po strani, sve dok se površina dobro ne zapeče i na dodir postane čvrsta. Za srednje pečeno, korigujte vreme koje će meso provesti na grilu.
3. Sklonite meso sa grila i ostavite ga po strani da odstoji nekih 10 minuta. U međuvremenu, zagrejte na grilu pripremljene zemičke. Onog trenutka kada se jagnjetina blago ohladi, isecite je veoma tanko oštrim nožem i servirajte sa zagrejanim zemičkama, paradajzom, lukom, humusom i ljutim sosom koji ste sami izabrali. Dobija se 6 obroka
PO OBROKU 466 kalorija, 49 g proteina, 40 g ugljenih hidrata, 12 g masti (3 g zasićenih), 6 g vlakana, 833 mg natrijuma