9 namirnica koje su potencijalno smrtonosne - Men`s Health

9 namirnica koje su potencijalno smrtonosne

ACKEE SA JAMAJKE
Otputujte na Jamajku i uživajte u najpopularnijem voću ove zemlje  – ackee. Nemojte samo da ga pokupite sa grane ili samo uzmete zalogaj bez prethodnog pregleda. Nezreo Ackee može da izazove jamajčansku bolest, sa povraćanjem kao glavnim simptomom. Može se desiti da se samo srušite, padnete u komu ili čak i umrete.

MANIOKA NA KARIBIMA
Manioka je veoma ukusna. Uglavnom se priprema na kubanski način sa sosom od belog luka. Međutim, nikako nemojte da jedete sirovu manioku. Nepravilnom pripremom rizikujete da umrete usled trovanja cijanidom.

FUGU U JAPANU
Možda izgledaju nevino dok plivaju, ali vrsta ribe fugu, čije je stanište u Japanu, može da vas usmrti, ukoliko je ne pripremite pažljivo pre jela. Organi ove ribe su puni otrovom tetrodotoksinom i moraju da se krajnje precizno odstrane kako bi se izbegla kontaminacija okolnog mesa. Posetite Japan i probajte ovu ribu, jer su šefovi kuhinja u ovoj zemlji visoko kvalifikovani i obučeni da odstrane otrov iz ribe Fugu i tako se pobrinu da vas slučajno ne ubije.

OTROVNE PEČURKE SU SVUDA
Pečurke su često smrtonosne, budući da 32 različite vrsta mogu da budu povezane sa fatalnim ishodom, a dodatnih 52 kriju opasne otrove. 

Pročitajte i: 5 razloga da jedete gljive

BULLFROG (Žaba kreketuša) U AFRICI
Kada posetite Namibiju u Africi, gde su žabe kreketuše poslastica, nemojte da poljubite ovu žabu dok se prethodno ne skuva. Poenta je neutralizovati otrov. Inače, može se desiti da upropastiste svoje bubrege.

KRVAVE ŠKOLJKE U KINI
Ukoliko se zadesite u Kini, možete doći u iskušenje da probate krvave školjke. One izgledaju slasno, zar ne?  Budite oprezni: one izazivaju hepatitis A i E i čak tifus.

Pročitajte i  Najbolji saveznik u mršavljenju

ELDERBERRIES U EVROPI
Imaju divnu plavu boju i medicinska svojstva, takođe. Ukoliko putujete po Evropi, možete naići na namirnice ili pića sa ovim voćem u Nemačkoj, Švedskoj ili Francuskoj. Sve dok su elderberries skuvane, vi ste bezbedni. Neki od ljubitelja ovog voća su bili ozbiljno otrovani.

OTRVONA RABARBARA U VELIKOJ BRITANIJI
Listovi ove biljke se kvalifikuju kao izvor hrane, koja rezultira široko rasprostranjenim trovanjima širom Velike Britanije.

KIKIRIKI U AMERICI
Ima mnogo načina korišćenja i konzumiranja, ali za većinu Amerikanaca, predstavlja namirnicu koja najčešće izaziva alergiju. Skoro 3, 3 miliona Amerikanaca živi u strahu od ove mahunarke.

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *