Ne dajte se zavarati: Ove namirnice vas samo momentalno zasite

HLEB
Rafinisani ugljeni hidrati mogu da budu okidač kod žudnje za hranom, otkriva studija iz American Journal of Clinical Nutrition iz 2013. godine.
Pročitajte i Evo zašto ste i dalje gladni nakon doručka
Ovaj osećaj gladi izaziva kukuruzni sirup sa visokim procentom fruktoze koji se nalazi u hlebu, a koji izaziva porast, a potom i strmoglavi pad šečera u krvi.
Naučnici spekulišu da ovo ne aktivira možda samo glad, već i centre za zavisnost i nagradu u mogzu, izazivajući da još više žudite za procesuiranom hranom.
ALKOHOL
Studija iz 2013. godine otkriva da svi muškarci koji konzumiraju dodatne 433 kalorije dnevno pripadaju grupi muškaraca koji piju umerene doze alkohola i nijedan od njih ne pripada grupi apstinenata od alkohola.
Međutim, stepen stimulisanja gladi konzumiranjem alkohola zaista zavisi od toga koliko čašica popijete.
Saznajte i 3 načina da suzbijete glad (bez unošenja kalorija)
Britanski naučnici otkrivaju da samo dva pića dnevno značajno povećavaju količinu hrane koju ljudi pojedu, a to je verovatno zbog toga što alkohol poboljšava ukus hrane, a istovremeno snižava vaše inhiibcije i omogućava da zaboravite na dugoročne posledice konzumiranja dve velike porcije hrane.
Foto: Shutterstock