Ne dajte se zavarati: Ove namirnice vas samo momentalno zasite - Men`s Health

Ne dajte se zavarati: Ove namirnice vas samo momentalno zasite

Ne dajte se zavarati: Ove namirnice vas samo momentalno zasite

Pročitajte i 7 namirnica od kojih ćete još više ogladneti

PROTEINSKI ŠEJKOVI S VODOM

Proteinski šejkovi prate isto pravilo kao i topla čokolada: mnogo su ukusniji kada se prave sa mlekom, a ne sa vodom. Šejkovi s vodom će vas ostaviti manje zadovoljnim i gladnim.

Studija iz British Journal of Nutrition iz 2013. godine otkriva da su muškarci koji su pili širok spektar različitih proteinskih pića osetili manju glad i veće zadovoljstvo kada su pili gušća, kremastija pića sa visokim procentom ugljenih hidrata.

Naučnici spekulišu da gušća i kremastija pića povezujemo sa većim zadovoljstvom i punijim stomakom.

TAMNA ČOKOLADA I MORSKA SO

Ovo će možda biti jedna od najboljih kombinacija koje ćete probati, ali svako ko je jeo puter od kikirikija sa perecom zna da će ga slano-slatka kombinacija gotovo nemoguće zasititi.

“Mi smo biološki predodređeni da slatke i slane ukuse prepoznajemo kao čuvare preživljavanja, dok kisele i gorke senzacije prepoznajemo kao toksične i neukusne”, kaže Alan Aragon, američki nutricionista koji je radio sa mnogim profesionalnim sportistima.

Prisustvo masti kao na primer u čokoladi može da poveća ukus i zadovoljstvo zbog prisustva šećera i soli uzrokujući prejedanje.

Otkrijte i 11 razloga zašto ste uvek gladni

KINESKA HRANA

Mononatrijum glutamat je hemijsko jedinjenje koje se dodaje kineskoj hrani kako bi se povećao ukus, a može da izazove suprotan efekat i poveća glad.

Naučnici sa Univerziteta Sussex u Velikoj Britaniji su otkrili da su ljudi koji su jeli kinesku hranu bili manje gladni nakon 30 minuta od obroka, ali da se njihov apetit povećao samo sat vremena kasnije.

Pročitajte i  Seksi igrice: 8 namirnica koje će biti vaš saveznik u krevetu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *