9 namirnica za jači libido - Men`s Health

9 namirnica za jači libido

BRAON PIRINIAČ
Braon pirinač je bogat vitaminom B, koji je sjajan za proizvodnju energije, koja je ključna za postizanje libida. Takođe je sjajan izvor magnezijuma, koji je ključan za kontrakciju mišića, a takođe je bitan za seksualnu senzitivnost, uzbuđenje, ejakulaciju i orgazam. Stoga, pravo je vreme da zamenite beli pirinač ovim, braon pirinčem.

MED
Udrevnoj Persiji, parovi su svakog dana, mesec dana nakon venčanja, konzumirali med kako bi dostigli posebno raspoloženje za vođenje ljubavi (setimo se samo naziva medeni meseca). Med je takođe bogat vitaminom B, koji je neophodan za produkciju testosterona, a njegov sadržaj fruktoze pomaže izdržljivost i omogućava sporo i stabilno oslobađanje enregije, pa je sasvim sigurno da kada legnete uveče u krevet, neće doći do okretenja na drugu stranu i momentalnog uspavljivanja.

Pročitajte i: Zdrave namirnice kao afrodizijaci

BRAZILSKI ORASI
Studija sprovedena na Univerzitetu u Padovi u Italiji, pokazala je da ishrana koja sadrži malu količinu selena (a koji se nalazi u brazilskim orasima), može da bude glavni uzrok muške neplodnosti. Selen takođe sprečava oksidaciju sperme ćelije. Dovoljno je da pojedete  tri brazilska oraha, koji će vas snabdeti vašim RDA proteinom.

LUBENICA
Naučnici iz Teksasa pokazali su da konzumiranje lubenice može da ima slične efekte kao konzumiranje vijagra. Sastojci lubenice, mogu da pokrenu proizvodnju azot oksida, jedinjenja koje pomaže da opustite vaše krvne sudove u telu, na isti način kao što i vijagra čini. Plus, nije vam potreban recept za lubenicu, kao za vijagru.

SLADOLED OD VANILE
Vanila je sastojak, koji se nalazi u širokoj upotrebi od hrane i nege tela do sveća i osveživača vazduha. Istraživanja pokazuju da je vanila jedan od mirisa, koji je veoma efektan u povećanu protoka krvi u penisu.

Pročitajte i  Koktel strasti za sve zaljubljene

Pročitajte i:  Top tri namirnice za bolji seks

TUNJEVINA
Tunjevina je bogata vitaminom B3, koji može da vam poboljša vaš seksualni život, posebno onim muškarcima koji imaju problema sa erektilnom disfunkcijom. Drugi efekti B3 su povećanje čula dodira, dostizanje orgazma i postizanje erekcije

PARADJZ
Paradajz je poznat kao ljubavna jabuka, a sadrži veliku količinu beta-karotena , koji pretvaranjem u A vitamin, postaje ključan za seksualno zdravlje. Vitamin A pomaže normalno fukcionisanje reproduktivnih organa, igrajući važnu ulogu u proizvodnji testosterone.

Pročitajte i:  Kako da poboljšate seksualni nagon

SPANAĆ
Razmišljate da osnujete porodicu? Onda počnite da jedete spanać. Sirov spanać je jedan od nekoliko povrća koje sadrže ko-enzim Q10, koji prema časopisu Fertilitet i sterilitet, poboljšava kretanje sperme.

LUK
Iako ti se čini da će devojka pobeći ukoliko oseti miris luka u tvom dahu, luk je zapravo jedan od najefektnijih afrodizijaka. On sadrži moćni sastojak, alicin, koji poveća libido i protok krvi u organizmu. Samo nemojte da zaboravite da ponesete mint bombone sa sobom.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *