Alkohol ne utiče na vežbanje? - Men`s Health

Alkohol ne utiče na vežbanje?

Nova studija grupe neustrašivih italijanskih naučnika, koja je objavljena u Journal of Cardiovascular Medicine, ispituje na koji način može da se poredi vežbanje u treznom i pijanom stanju.

Ispostavilo se da, ukoliko ignorišemo nuspojave konzumiranja alkohola, kao što su koordinantna nestabilnost i potencijalna dehidratacija, alkohol ne utiče mnogo na vežbanje.

Pročitajte i: Alkohol izaziva gubitak pamćenja

U studiji je učestvovalo 10 ispitanika, deklarisanih kao neuobičajeni konzumenti alkohola, koji su popili po tri čašice viskija pre trčanja na pokretnoj traci, koja je bila podešena na najjači I najbrži nivo.

Tri dana kasnije, ponovili su ovaj postupak konuzumiranja viskija pre treninga, sa blagim povećanjem tempa vežbanja i vežbama za metabolizam.

Upotreba alkohola je široko rasprostranjena, ali efekti stalnog uzimanja alkohola u toku vežbanja na hormon stresa nisu potpuno razjašnjeni.

Pročitajte i: Alkohol + seks =loša kombinacija

Ovakva studija je otvorila čitav niz problema i mogućih istraživanja, ali uprkos tome što Italijani poručuju da čašica alkohola neće mnogo uticati na efikasnost vašeg vežbanja ,ipak ne mislimo da je dobro odobriti konzumiranje alkohola u teretanama.

Pročitajte i  Sačuvajte oči – pijte kafu
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *