Zašto morate odmah da izbacite hleb iz svoje ishrane! - Men`s Health

Zašto morate odmah da izbacite hleb iz svoje ishrane!

Zašto morate odmah da izbacite hleb iz svoje ishrane!

Hleb je prepun ugljenih hidrata, pa ćete izbacivanjem hleba iz ishrane odmah osetiti gubitak kilograma. Nije reč o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se nakuplja u telu.

Otkrijte i Zašto kriška hleba pada uvek na namazanu stranu?

Telo skladišti ugljene hidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenih hidrata zadržan u telu, zadržava i vezuje tri do četiri puta više vode od svoje težine.

NEĆETE VIŠE BITI STALNO GLADNI

Prerađeni ugljeni hidrati, kakvih je prepun beli hleb, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada.

Ove lude promene mozgu šalju nejasne i nagle signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega se debljamo.

Ali to ne znači da iz vaše ishrane morate u potpunosti da izbacite hleb, već da prazne kalorije iz belog hleba zamenite onim napravljenim od celih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

Čemu odoleti: hlebu ili slatkišima?

DODATNI PRILIV ENERGIJE I BOLJA PROBAVA 

Za razliku od integralnog ili crnog, beli hleb ne sadrži vlakna koja su preko potrebna za normalan rad creva i probavu. Upravo zbog toga takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom. Nakon što izbacite beli hleb iz ishrane i u svakodnevnu ishranu uvrstite cele žitarice probava započinje normalan i olakšan rad.

Isto tako, ugljeni hidrati su hrana i gorivo za mozak. Ako su oni kvalitetni, mozak radi normalno, bez smetnji, no ako hrana za mozak nije zdrava, telo reaguje negativno, te se pojavljuje osećaj malaksalosti i umora.

Saznajte i 4 razloga da zauvek izbacite hleb iz ishrane

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Bademi u službi zdravlja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *