5 neverovatnih dobrobiti semenki suncokreta - Men`s Health

5 neverovatnih dobrobiti semenki suncokreta

Semenke suncokreta su ukusne grickalice koje kriju mnoge korisne sastojke. Samo šaka semena može vam pružiti mnogo hranljivih materija i poboljšati vaše zdravlje.

Evo zbog čega su semenke suncokreta jedna od najzdravijih grickalica, ali i odličan dodatak u ishrani.

1. Sprečavaju oštećenje ćelija. Sme suncokreta sadrži selen, koji je poznat po tome što igra važnu ulogu u preveciji raka.

2. Sadrže minerale koji jačaju kosti. Pord kalcijuma, vašim kostima su neophodni i magnezijum i bakar. A u semenkama suncokreta se nalaze oba ova minerala. Pored toga, seme sadrži i vitamin E koji ublažava bolove usled artritisa.

Pročitajte i: Super semenke

3. Smiruju vas. Magnezijum koji se nalazi u semenkama suncokreta može vas osloboditi napetosti, ublažiti bolne migrene i pomoći vam da se opustite.

4. Pomažu koži da zablista. I kod ovog neverovatnog dejstva semenki suncokreta je glavna zvezda vitamin E, koji štiti kožu od štetnih UV zraka i podmlađuje kožu.

5. Ublažava upale. Semenke suncokreta sadrže antioksidante i mogu umanjiti upale kože, bolove u zglobovima, ublažiti probleme nastale usled astme. Ove semenke takođe smanjuju nivo lošeg holesterola i tako čuvaju zdravlje vašeg srca.

Izvor: Stvar ukusa

 

Pročitajte i  Napitak za detoksikaciju jetre
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *