9 razloga da pijete više kafe - Men`s Health

9 razloga da pijete više kafe

ČUVAJTE SRCE
Prema istraživanju sa Koledža u Bruklinu, 4 šoljice kafe dnevno smanjuju rizik od kardiovaskularnih oboljenja za impresivnih 53 posto. Ipak, najbolje je da ih ne popijete sve odjednom.

ZAŠTITITE JETRU
Prema studiji sa USC Noris centra za kancer iz Los Anđelesa, ukoliko svakodnevno uživate u ovom napitku, smanjujete mogućnost da obolite od karcinoma jetre za 29 posto.

IZBEGNITE DEMENCIJU
Jedan makijato vas može spasiti od demencije. Naučnici sa Harvarda otkrivaju da kofein smanjuje rizik od Alchajmera za 60 posto, a takođe može da prepolovi mogućnosti za razvoj Parkinsonove bolesti.

POBOLJŠAJTE PAMĆENJE
Da li pripadate grupi ljudi koji ne mogu da se sete gde su stavili ključeve?  Naučnici sa Univerziteta Džon Hopkins otkrili su da dupli espresso može produži sposobnost pamćenja za naredna 24 sata najviše.

Pročitajte i: Sačuvajte oči – pijte kafu

ORASPOLOŽITE SE
Sledeći put kada se budete lose osećali popijte jednu kafu. Istraživanja sa Harvardske škole javnog zdravlja sugerišu da 4 šoljice dnevno smanjuju rizik od depresije za 20 posto.

ZAŠTITITE PROSTATU
Zabrinjava vas činjenica da je najveći uzrok smrti kod Britanaca upravo prostata? Sa Harvarda poručuju da ispijanje od 3 do 6 šoljica kafe dnevno smanjuje rizik od smrti izazvane karcinomom prostate za 60 posto.

Pročitajte i: Kofein fiks

PUSTITE KORAK
Zaboravite sportske napitke i povećajte izdržljivost na trčanju za 26 posto ispijanjem jednog espresa, poručuju sa Univerziteta u Birmingemu.

POBEDITE DIJABETES
Svaka šoljica ovog napitka može da smanji vaše šanse za razvoj dijabetesa drugog tipa za 10 posto, prema istraživanju sa Instituta za naučne informacije o kafi. Naravno, pijte kafu bez šećera.

SMRŠAJTE
Brojne studije su pokazale efikasnost kafe u mršavljenju, zahvaljujući dobitnoj kombinaciji pobošljanja i ubrzavanja vašeg metabolizma i suzbijanja apetita. Svakako, ne očekujte vidljive rezultate ako pijete tri karamei mokaćina svakog dana.

Pročitajte i  Saveti čoveka koji je zauvek promenio svet fitnesa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *