Akai bobice: Više od super hrane - Men`s Health

Akai bobice: Više od super hrane

Broj raznih suplemenata koji se koriste pre ili posle vežbanja je ogroman. Možda koristiš proteine i vitamine, ali možda ti nedostaje jedan ključan, efektan suplement: akai. Evo zašto treba da ga koristiš nakon napornog vežbanja u teretani.

Akai je voće, plod jedne vrste palme, koja raste u Brazilu. Zahvaljujući brojnim pozitivnim efektima akai bobica, danas se prodaju kao eliksir mladosti, sredstvo za mršavljenje ili za vraćanje vitalnosti.

Zbog svoje visoko nutritivne vrednosti , veoma su delotvorne za zdravlje i kožu. Sadrže mnogo antioksidanata i esencijalnih masnih kiselina.

Pročitajte i: Teorija kreatina

„Akai sadrži veoma visok broj antioksidanta (deset puta više nego borovnice, tri puta više nego goji bobice), koji ti pomažu da se oporaviš nakon vežbanja“, kaže Ekaterina Igumenceva, član kompanije Organic Burst.

U ovim bobicama se nalaze i antocijanini, koji im daju specifičnu ljubičastu boju i flavonoidi. Ova dva sastojka su veoma jaki antioksidanti, pa pomažu organizmu da se odbrani od slobodnih radikala i deluju preventivno na pojavu raka.

Budući da je akai voće, za razliku od mnogobrojnih sintetičkih antioksidanata koji se prave u laboratoriji, telo ih apsolutno apsorbuje.

Pročitajte i  Ultimativni vodič: Šta jesti pre trčanja?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *