7 barskih alata koje svaki muškarac mora da ima - Men`s Health

7 barskih alata koje svaki muškarac mora da ima

Dejvid Kaplan, koautor „Death & Co: Modern Classic Cocktails“ smatra da vam nikada i neće biti potreban ni jedan više od sedam alata koje smo vam pripremili. „Neki su lepi na oko, neki sa sobom unose starinski izgled, što je veoma zanimljivo, sve u svemu pomoćiće vam da spremate ukusne koktele iz večeri u veče“, rekao je on.

MERICA
Kako bi napravili bilo koji koktel, morate da znate tačno koliko čega u njega ide, i da ga sa toliko sastojaka i napravite. Postoji veliki broj merica, raznih veličina, pokušajte da nađete univerzalnu i isprobajte je već na sledećem kućnom okupljanju koje budete organizovali.

CEDILJKA
Ručna cediljka za voće je mnogo praktičnija stvar od nekih većih cediljki koje možda imate u svojoj kuhinji. Najpopularnija je svakako Mexican Queen Beehive, koju koristi skoro svaki vrsni barista.

Pogledajte i: Kako da napravite koktel sa rakijom

ŠEJKER
Nema koktela bez šejkera, nemojte improvizovati, već pronađite pravu stvar za vaš kućni bar.

OBRUŠENA STAKLENA ČAŠA ZA MEŠANJE
Jedna od najlepših alatki bara vašeg doma. Mnogi su Yarai beauty proglasili najlepšom, pa ako baš želite možete pronaći upravo nju, i takođe joj se neizmerno diviti.

JAPANSKA BARSKA KAŠIČICA
Eleganta kašičica za mešanje ovih finih napitaka. Pošto je kao uvijena, lakše se kreće kroz tečnost, i ne unosi mnogo vazduha sa sobom (balončići nisu dobri za sva pića).

HOTORN CEDILJKA
Ona se koristi svaki put kada promešate piće, kako bi pokupila sve ono što u jednom dobrom koktelu ne bi trebalo da bude.

SITO
Odličan alat za čićenje pića od pulpe. Pored velikog broja sita, najboljim se smatra Coco Fine Strainer, koje može da obuhvati celo jedno piće od jednom, i sredi stvar.

Pročitajte i  Školjke i mekušci: Nutritivna karta
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *