Ručak za ortake: Juneće ćufte sa rikotom - Men`s Health

Ručak za ortake: Juneće ćufte sa rikotom

Ručak za ortake: Juneće ćufte sa rikotom

Ako planirate da nahranite više ljudi, nema potrebe da komplikujete. Samo napravite najbolju verziju hrane koju svi vole, poput ovih ćufti po receptu Lintona Hopkinsa, šefa restorana Judžin u Atlanti. I spremite mnogo salveta!

Šta je potrebno:

450 g mlevenog junećeg mesa
¾ šolje proceđenog rikota sira
2 žumanceta
5 kašika prezli
½ kašike soli

1kašika maslinovog ulja
½ kašike sveže mlevenog bibera
1 čen belog luka, sitno iseckan
½ kašičice svežeg origana, plus za garniranje
9 dl marinara sosa
4 zemičke dužine oko 15 cm, zasečene uzduž
½ šolje parmezana

Priprema:

1. U činiji pomešajte sve sastojke osim sosa i parmezana. Ostavite u frižideru jedan sat. 2. Napravite 16 ćufti i poređajte na blago nauljenu tepsiju. Vratite u frižider na još 20 minuta. 3. Zagrejte rernu na 230 stepeni. Pecite ćufte dok ne porumene, 7-10 minuta. 4. Prebacite ih u šerpu, prelijte sosom i poklopite. Kuvajte ih na srednjoj vatri oko 10 minuta (možete ih pustiti da se ohlade, pa kasnije po potrebi zagrejati u šerpi). 5. Stavite po četiri ćufte u zemičku, prelijte sosom i pospite parmezanom i origanom.

Za 4 osobe.

Pročitajte i  PRSTE DA POLIŽEŠ: Kolač sa kremom od limuna
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *