Savršene namirnice za ravan stomak - Men`s Health

Savršene namirnice za ravan stomak

DORUČKUJTE OVSENU KAŠU

Rastvoriva vlakna koja se nalaze u ovsenoj kaši i jabukama su veoma efikasna u eliminisanju viška masnih naslaga sa stomaka. Stručnjaci preporučuju da dnevno unosite 25 do 30 grama vlakana. Prosečna kesica instant ovsene kaše ima 3 grama vlakana, dok pola šolje bobičastog voća ima još 4 grama.

Recept: Pikantna ovsena kaša: Fantastičan doručak pre treninga

PIJTE ZELENI ČAJ

Učesnici jednog istraživanja koji su dnevno pili 2 šolje zelenog čaja izgubili su šest puta više masnih naslaga od ispitanika koji nisu pili taj napitak. Katehini koji se nalaze u zelenom čaju ubrzavaju razgradnju masnih naslaga, tvrde naučnici.

Pročitajte i Zeleni čaj: 6 razloga da počnete odmah da ga pijete

JEDITE ORAŠASTE PLODOVE I ULJA S MASNIM KISELINAMA 

Ne izbegavajte prelive za salate. Mononezasićene i polinezasićene masne kiseline koji se nalaze u nekim uljima i orašastim plodovima mogu vam biti od velike pomoći u eliminisanju masnih naslaga.

Otkrijte 3 namirnice za ravan stomak

JEDITE MLEČNE PROIZVODE

Neka jogurt bude vaš izbor za užinu. Mlečni proizvodi će vam pomoći da izgradite mišiće i manje skladištite masnoće. Jedna studije Univerziteta Tenesi je pokazala da su osobe koje su uz obrok konzumirale 170 grama jogurta s niskim procentom masnoće izgubile i do 80 procenata više masnoća u poređenju s onima koji su samo smanjili unos kalorija. Povećanim unosom kalcijuma snižava se kalcitrol, hormon koji podstiče skladištenje masti.

Otkrijte i Namirnice koje sadrže kalcijum (a nisu mlečni proizvodi)

JEDITE ZDRAVU VEČERU SA CELOVITIM ŽITARICAMA

Uživajte u zdravim obrocima umesto da pokušate da smršate gladovanjem. Studija objavljena u Journal of Clinical Nutrition pokazala je da ishrana bogata zdravim ugljenim hidratima daje odlične rezultate kada je mršavljenje u pitanju. Vlakna u hrani od brašna celovitih žitarica povoljno utiču na varenje, a i produžavaju osećaj sitosti.

Pročitajte i  Koliko dugo možete da jedete ostatke hrane?

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *