5 razloga da jedete gljive - Men`s Health

5 razloga da jedete gljive

RAZLOG 1
Portobelo pečurke prepune su hranljivog sastojka citina, koji čisti arterije i dokazano smanjuje rizik od srčanih bolesti.
UNIVERZITET ILINOIS

RAZLOG 2
Naučnici su otkrili da svakodnevna doza pečurki smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti za čak 70%.
JOURNAL OF NEUROLOGY

RAZLOG 3
Studije pokazuju da su pečurke bogate totalno dijetalnim vlaknima, koja potpomažu zdravlje srca. Vreme je da se bacite na gljive.
UNIVERZITET ILINOIS

RAZLOG 4
Šampinjoni povoljno deluju na jačanje imunog sistema i potpomažu regulisanje slobodnih radikala, koji oštećuju jetru.
DRŽAVNI UNIVERZITET ARIZONE

RAZLOG 5
Svakodnevno grickanje gljiva takođe vam smanjuje rizik od pojave raka za 64%, naročito ako ih jedete uz šolju zelenog čaja.
JOURNAL OF CANCER

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *