Prečice koje treba izbegavati - Men`s Health

Prečice koje treba izbegavati

Zapravo, uzimanje tableta za mršavljenje može dovesti do toga da se prejedete. U nedavnoj studiji sprovedenoj na Univerzitetu Sun Jat-sen na Tajvanu, osobe koje su popile placebo koji je bio označen kao tableta za mršavljenje, u kasnijem testu su pojele za 29 odsto više slatkiša od onih koje su znale da tableta nema nikakav efekat.

Uzimanje tableta za mršavljenje čini vas preterano samouverenim kod obroka, jer mislite da ćete svakako smršati, pa se prepuštate iskušenjima, kaže autor studije dr sci Ven-Bin Čiu.

KLJUČNIH 30 ODSTO
Ako imate trend povećanja telesne težine, razmotrite ovo: jedna australijska studije je pokazala da smanjivanje kalorijskog unosa za oko trećinu, čini organizam najsklonijim gubljenju kilograma. Kod gojaznih muškaraca koji su ovo uradili, zabeležen je porast hormona sitosti, a njihovo tanko crevo je postalo osetljivije na prisustvo hrane, što sve zajedno dijetu čini mnogo lakšom.

Za ovu promenu bilo je potrebno od 4 do 12 nedelja. Autorka studije, dr sci Kristina Fainle-Bize kaže da dijeta sa smanjenim kalorijskim unosom povećava senzitivnost receptora za hranu u tankom crevu, koji su tokom perioda dobijanja u kilaži postali manje osetljivi na stimuluse. Najbolje je da koristite dnevnik ishrane da biste se držali dijete, kaže ona.

Pročitajte i  7 savršenih namirnica za letnji detoks organizma
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *