Zašto je majonez štetan: 5 razloga da ga izbegavate - Men`s Health

Zašto je majonez štetan: 5 razloga da ga izbegavate

Zašto je majonez štetan: 5 razloga da ga izbegavate

Kada je u pitanju majonez, ne postoji zlatna sredina. Ili ga smatraju nektarom bogova ili onim što zaista on i jeste: mastan sos koji se dodaje u razna jela, piše Stvar ukusa.

Baš zato predstavljamo činjenice koje govore da majonez nije baš tako dobar izbor namirnice:

Otkrijte Dva načina da izbacite majonez iz ishrane

NJEGOVA TEKSTURA JE ŽELATINASTA 

Zahvatite kašiku majoneza iz tegle i obratite pažnju kako on zaista izgleda: Želatinaste je teksture i nije u potpunosti kremast.

OTUPLJUJE DRUGE UKUSE

U slučaju da ste preterali u čili začinu, majonez može da smanji ljutinu. Ipak, oni koji ne vole majonez, smatraju da majonez ne daje nikakav specifičan ukus.

Pogledajte i Najgora hrana koju jedemo

KORISTI SE KAO VEZIVO

Složićete se da je majonez savršena osnova za paste, jaja i tuna salate. Ipak, on se koristi kao osnova za spremanje hrane zato što pomaže da se sastojci drže zajedno, što olakšava spremanje i pripremu jela. Ali, da li nam je zaista neophodan? Definitvno ne. Grčki jogurt može pružiti istu kremastu strukturu, sa dodatkom proteina

NE SADRŽI MNOGO HRANLJIVIH MATERIJA 

Majonez je odličan izvor zdravih masti, posebno Omega 3 masnih kiselina, ali on ne sadrži vlakna, proteine ili neke druge materije. To govori da majonez nije preterano zdrava namirnica.

Pogledajte i 2 načina da izbacite majonez iz ishrane

ZADRŽAVANJE UKUSA

Majonez se zadržava u ustima veoma dugo nakon poslednjeg zalogaja, što kod nekih ljudi može izazvati loš zadah.

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Hrana koja vas zaista goji
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *