Samo so hranu (i odeću) spasava - Men`s Health

Samo so hranu (i odeću) spasava

SO. . . DA SKINTE FLEKE
Kada vam se dogodi da na belu košulju prospete belo vino (ili paradajz sos), vreme je za akciju. Skinite košulju, postavite je na ravnu površinu i sipajte malo soli na fleku. Sačekajte 2 do 3 minuta da so apsorbuje fleku. Potom usisajte preostalu so ručnim usisivačem  i bacite košulju na pranje. Nastavite da pijete (belo) vino.

Saznajte istinu o ovom nezaobilaznom začinu!

SO…DA SPASITE JELO
Kad se neke namirnice—poput piletine sa kožicom, celih krompira, i ribe u komadu— peku u soli, bolje zadržavaju vlažnost. U velikoj posudi umutite 12 belanaca dok ne zapene, a potom  dodajte 1100 grama soli (prepolovite recept ako pečete manju količinu). Na lim za pečenje rasporedite sloj ove mešavine visine 1 cm. Pecite kao i obično, pa potom ostavite da odstoji 5 minuta. Zdrobite slanu koru, četkicom otklonite višak soli i poslužite.

SO…DA POBOLJŠATE UKUS HRANE
Nemojte kupovati skupe aromatične soli kakve preporučuju kuvari sa TVa već napravite svoj miks: uzmite krupnu morsku so pa je usitnite u blenderu sa dodacima po izboru kao što su iseckani beli luk, naribana limunova kora, iseckano za čin sko bilje ili pikantni sos—šta god da vam je po ukusu. Onda ostavite da se ta mešavina suši na papirnom ubrusu 12 sati. Sipajte u teglu sa čvrstim poklopcem i koristite za kajganu, mariniranje piletine ili svinjetine.

Pročitajte i  Nekih stvari ima što ne govore se svima...
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *