Ugasite žeđ uz pomoć hrane - Men`s Health

Ugasite žeđ uz pomoć hrane

 

Donosimo vam listu namirnica koje će ugasiti žeđ i rehidrirati vaše telo. 

LUBENICA
Kraljica letnjih voćki. Sadrži približno 92% vode i jako puno antioksidansa. Lubenica neka vam bude uvek izbor broj jedan u vrelim letnjim danima, jer ne samo što će rehidrirati vaše telo već vas čuva i od opasnih bolesti. 

KRASTAVAC
On sadrži blizu 97% vode i odličan je letnji rehidrator. Koristite ga hladnog i svežeg, ali kako biste izvukli maksimum od krastavca, stavite ga u blender, sok ohladite i konzumirajte ka tokom čitavog dana. 

Koliko vode vam je potrebno tokom treninga?

KIVI
Sa kivijem nikada ne možete da pogrešite. To je voće koje je jednostavno zdravo i korisno za celo telo tokom svih godišnjih doba. Ne samo što je veliki rehidrator već je moćan čuvar vašeg zdravlja. 

PARADAJZ
Paradajz sadrži približno 95% vode, ali i ogromnu količinu antioksidansa i drugih materija koje su od velike koristi za vaše telo. Koristite paradajz uvek i svuda. On je nepogreših sastojak za sva jela i pravi letnji izbor. 

U letnjim danima konzumirajte jako puno vode, sveže ceđene nezaslađene sokove, kao i retke čorbe i supe koju nisu puno začinjene. Uživajte u salatama i lakoj hrani i izbegavajte alkoholne napitke. 

Pročitajte i  Da li bi trebalo da uzimate kreatin?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *