Bez njih nema obroka: 8 namirnica koje morate da jedete - Men`s Health

Bez njih nema obroka: 8 namirnica koje morate da jedete

Bez njih nema obroka: 8 namirnica koje morate da jedete

JAJA

Organska jaja predstavljaju namirnicu bogatu vitaminima i mineralima, uključujući biotin i kolin.

Ako imate potrebu da unesete dovoljnu količinu proteina, masti i ugljenih hidrata, onda su organska jaja pravi izbor za vas. Pomenuti biotin u njima zaslužan je za prebacivanje pojedenog direktno u energriju, dok je svrha kolina da pokreće holesterol kroz krvotok.

FERMENTISANO POVRĆE

Pošto zdravlje stomaka utiče na celokupno zdravlje organizma, fermentisano povrće treba da bude zastupljeno u vašoj ishrani. U procesu fermentacije stvaraju se bakterije koje pozitivno deluju na vaše zdravlje. Ukoliko ste jedan od nekolicine koji tolerišu mlečne proizvode, svakako je izbor onih fermentisanih dobra opcija za vas. Potrudite se da odaberete proizvod koji je sirov, punomasan i fermentisan poput putera, jogurta, kefira ili sira.

Pročitajte: Zelena dijeta: Brzo mršavljenje & još brži detoks

KOKOSOVO MLEKO

Kokosovo mleko predstavlja namirnicu bogatu zasićenim masnim kiselinama i trigliceridima koji su kao lako sagorevajući vrlo poželjni u organizmu. Kupovinom onog punomasnog dobijate odličnu zamenu za jogurt i pavlaku.

MESO TRAVOM HRANJENIH ŽIVOTINJA

Meso životinja koje su prehranjene travom ima znatno višu nutritivnu vrednost od od mesa onih koje to nisu. Unošenje odgovarajućih hranljivih sastojaka u vaš organizam ključno je za dobre rezultate treninga i za oporavak tela od istog.

Govedina, jagnjetina, meso bizona i koze, hranjenih travom, sadrže nižu količinu masti, holesterola i kalorija. Pored toga, sadrže veću količinu vitamina E, beta karotena, vitamina C, kao i omega 3 masne kiseline.

Saznajte: Alkohol i meso povećavaju plodnost 

ČORBA SA KOSTIMA

Ova čorba predstavlja ukusnu tečnost napravljenu od komada mesa sa kostima, koji su se dugo kuvali uz dodatak povrća, a zatim ocedila od svih tih čvrstih komada. Ova tečnost je moćna prilikom sprečavanja zapaljenja i infekcija. Povećava opšti imunitet organizma, stimuliše zdravlje kostiju, leči stomak i ima umirujuće dejstvo.

Pročitajte i  Kako da pripremite kremastu i sočnu kajganu

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *