Kao naručeno, samo zdravije!

Vreme je da sami počnete da kuvate kinesku i drugu azijsku hranu! I to kako se ona zaista kuva tamo odakle je potekla.
PILETINA “GENERAL TSO” SA BROKOLIJEM
Još bolja verzija: Umesto da kao kod klasične piletine “General Tso” pohujete piletinu u tonama nezdravog ulja, mi predlažemo pečenje u rerni. Dodajte tome sveže povrće i dobijate mnogo zdraviji obrok!
500 g pilećeg filea, isečenog na kocke
1 kašika plus 2 kašičice gustina
2 kašičice ulja (najbolje od kikirikija)
2 čena belog luka, iseckana
1 kašika sveže rendanog đumbira
1/4 šolje bujona od piletine
1 kašika manje slanog soja sosa
1 kašika hoisin sosa
1 kašika pirinčanog sirćeta
1 kašika meda
1 kašika sosa od čilija
4 šolje cvetova brokolija, skuvanih na pari, kao prilog
kuvani integralni pirinač, kao prilog
1. Zagrejte rernu na 190 stepeni. U plehu sa peki papirom izmešajte meso sa 2 kapike gustina, pa rasporedite i pecite dok ne budu pečeni, oko 12 minuta.
2. U međuvremenu, u šerpici zagrejte ulje, beli luk i đumbir, uz mešanje. Dodajte bujon, soja sos, hoisin sos, sirće, med i čili sos. Krčkajte 3 minuta. Umešajte ostatak gustina u malo vode, pa sve to umešajte u sos. Krčkajte da se zgusne, oko 30 sekundi.
3. Dodajte piletinu u sos i podgrejte. Servirajte uz brokoli i pirinač. Za 4 osobe.
Ako ipak niste pobornik kineske hrane, možda je vreme da probate suši!