Kao naručeno, samo zdravije! - Men`s Health

Kao naručeno, samo zdravije!

Vreme je da sami počnete da kuvate kinesku i drugu azijsku hranu! I to kako se ona zaista kuva tamo odakle je potekla.

PILETINA “GENERAL TSO” SA BROKOLIJEM

Još bolja verzija: Umesto da kao kod klasične piletine “General Tso” pohujete piletinu u tonama nezdravog ulja, mi predlažemo pečenje u rerni. Dodajte tome sveže povrće i dobijate mnogo zdraviji obrok!

500 g pilećeg filea, isečenog na kocke

1 kašika plus 2 kašičice gustina

2 kašičice ulja (najbolje od kikirikija)

2 čena belog luka, iseckana

1 kašika sveže rendanog đumbira

1/4 šolje bujona od piletine

1 kašika manje slanog soja sosa

1 kašika hoisin sosa

1 kašika pirinčanog sirćeta

1 kašika meda

1 kašika sosa od čilija

4 šolje cvetova brokolija, skuvanih na pari, kao prilog

kuvani integralni pirinač, kao prilog

1. Zagrejte rernu na 190 stepeni. U plehu sa peki papirom izmešajte meso sa 2 kapike gustina, pa rasporedite i pecite dok ne budu pečeni, oko 12 minuta.

2. U međuvremenu, u šerpici zagrejte ulje, beli luk i đumbir, uz mešanje. Dodajte bujon, soja sos, hoisin sos, sirće, med i čili sos. Krčkajte 3 minuta. Umešajte ostatak gustina u malo vode, pa sve to umešajte u sos. Krčkajte da se zgusne, oko 30 sekundi.

3. Dodajte piletinu u sos i podgrejte. Servirajte uz brokoli i pirinač. Za 4 osobe.

Ako ipak niste pobornik kineske hrane, možda je vreme da probate suši!

Pročitajte i  5 namirnica koje sadrže više proteina od jaja
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *