Namirnice koje mršavljenje čine jednostavnijim - Men`s Health

Namirnice koje mršavljenje čine jednostavnijim

 

Za vas smo izdvojili nekoliko namirnica koje upravo daju željeni efekat, dakle, smanjuju jaki osećaj gladi svojom masom, a istovremeno ne nose veliki broj kalorija pa tako ne ometaju procese mršavljenja i mogu se lagano ukomponovati sa skoro svakom dijetom.

Otkrijte i: 4 najbolje grickalice za mršavljenje

KOKICE
Najzdravija grickalica koja definitivno može preokupirati dovoljno da ne mislimo o drugoj hrani, a količina koju pojedemo praktično i nije toliko bitna jer je njihova kalorijska vrednost prilično mizerna. Osim toga brojnost pozitivnih mikronutrijenata u kokicama je zaista fascinantna, pa se ove grickalice mogu svrstati u red najzdravijih namirnica.

SALATE
Salate spadaju u red jela koja omogućavaju potpuno iskazivanje kreativnosti, tako da se ne treba zaustavljati samo na standardnim namirnicama. Isprobajte razne kombinacije i pronađite svoj savršeni miks, osim toga pazite na količinu ulja (neka je uvek prioritet maslinovo) koja se dodaje jer masnoće nose najviše kalorija.

SUPE
Kremaste supe nisu pouzdane kada je u pitanju postizanje željene niskokaloričnosti, zbog toga je najbolje bazirati se na bistre supe s povrćem i malo piletine. Opet, posebnu pažnju obratiti na to da bude što je moguće manje masna kako bi efekat bio potpuniji.

SMOOTHIE VOĆNI MIKSEVI
Osim što su strašno ukusni, smoothiji obično i pored toga što potpuno zasite, imaju mali uticaj na povećanje ukupnog broja unesenih kalorija u organizam tokom dana. Možete probati razne varijacije, od svog voća koje imate u kući, samo treba biti pažljiv sa bananama jer su one ipak snažan izvor energije koji može ugroziti efeke dijete. 

Pročitajte kako izgleda jedan savršen dan za mršavljenje

Pročitajte i  5 namirnica za snažniji imunitet
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *