Brzi kimči od krastavca i vlašca - Men`s Health

Brzi kimči od krastavca i vlašca

 

ISECKAJTE
Iseckajte kilo krastavca (bilo koje vrste, po izboru). Presecite ih uzduž na dve polovine, pa ih isecite dijagonalno na 5 mm debele šnite.

*Zašto bi trebalo da jedete krastavac?*

USOLITE
U činiji izmešajte krastavce sa 2 kašike soli. Ostavite sa strane da krastavci puste vodu, oko 5 minuta. Isperite u cediljci i posušite.

MARINIRAJTE
Izmešajte krastavce sa 2 kašike crvene paprike (korejska se zove gochugaru) i 1 1/2 kašikom šećera. Dodajte 1/4 šolje vlašca i 2 kašike tanko sečenog luka.

Glavni kuvari otrkivaju 5 originalnih načina da kombinujete kimči sa glavnim jelom.

KAO PRILOG UZ LOSOSA
Korejska i južnoamarička klopa se stapaju u restoranu “Atlanta’s South City Kitchen”, gde kuvar Chip Ulbrich servira kimči od raštana uz grilovanog lososa, basmati i med.

UMOTAN U KESADILJE
U restoranu “Kogi BBQ” u Los Anđelesu, kuvar Roy Choi preko kesadilja od čedar sira, stavlja karamelizovani kimči, pored salse i prepečenog susama.

UZ HAMBURGER
Stepahie Izard, vlasnica “Little Goat” restorana u Čikagu, američki klasik obogaćuje kimčijem, i tako dobija originalni “korejski hamburger” od junetine ili kozjeg mesa. Pored kimčija, prilozi su slanina, jaje i majonez sa začinima.

UZ DINSTANI PROKELJ
Dosadni prokelj postaje prava atrakcija ako ga pripremite po receptu iz restorana “Sausalito”, koji otkriva kuvar Scott Whitman. On dinsta prokelj sa kimčijem, pirinčanim vinom, susamovim uljem i ribljim sosom.

KAO KOKTEL
Mindy Kucan, vlasnica bara “Hale Pele” u Portlandu, država Oregon, spaja kimči, svež sok od paradajza, limun i votku: tako nastaje originalno piće “Bloody Mary sa kimčijem”.

 

Pročitajte i  Šta će vam se dogoditi ako svaki dan jedete lubenicu?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *