Učinite svoj obrok nutritivno bogatijim: 3 pice za dobar početak dana - Men`s Health

Učinite svoj obrok nutritivno bogatijim: 3 pice za dobar početak dana

Čak i okoreli zaljubljenici u mišiće i teretanu povremeno žude za pizzom. Za zalogajima punim kalorija od kojih se dopamin, hormon zadovoljstva, luči neverovatnom brzinom. Evo dobrih vesti: imate pravo na cheat day, ali i mogućnost izbora: da napravite svoju pizzu sa integralnim testom i svežim namirnicama!

SAVET TRENERA

Kada već imate mogućnost da birate, učinite svoj obrok nutritivno bogatijim. Za zdraviju opciju izaberite integralno testo, složene ugljene hidrate i proteine poput piletine. Ovome dodajte povrće po vašem izboru i uživajte bez griže savesti. Rekao nam je mr sci Dragan Veljković iz Palestra gym&health kluba.

IZABERI PODLOGU

Integralno brašno se dobija mlevenjem celog zrna žitarice i samim tim sadrži više hranljivih materija. Integralno brašno sadrži više vitamina i minerala od belog brašna i preporučuje se u svakodnevnoj ishrani.

DODAJ PROTEINE

Svi znamo da je povećan unos proteina osnova rasta mišića. Dodajte svojoj pizzi 100% juneće burger meso, kulen, pileće meso, pršutu, slaninu, mleveno meso ili tunjevinu.

DODAJ POVRĆE

Od povrća možete izabrati baby spanać, bosiljak, cherry paradajz, crni luk, kukuruz, ljubičasti luk, masline crne i zelene, papriku jalapeno, papriku, paradajz, pečurke, rukolu, seckane feferone, tikvice, zelenu salatu.

Foto: Nikola Marinković

3 pizze za dobar početak dana

1. integralno testo+pelat+spanać+kulen+slanina

U ovoj kombinaciji dobijate vlakna, proteine i vitamine i minerale. Ukusna je i moćna da pokrene sistem i da imate snage za dan pred vama.

2. integralno testo+bosiljak+cherry paradajz+tikvice+pečurke

Vegan pizza je isto jako moćna za početak dana. Bosiljak poboljšava varenje, cherry paradajz ima obilje likopena i vitamina C, a pečurke su odlična zamena za meso.

3. pan testo+rukola+bosiljak+slanina+čedar sir

Za gurmane je odličan izbor pan testo – vazdušasto BigPizza testo koje sadrži mleko i jaja. Kombinacija ukusa i sastojaka delovaće kao energetska bomba za start dana pred vama.

Pročitajte i  Ne izbegavajte kelj!

Šta je zapravo Cheat day?

To je jedan dan kada vam je dozvoljeno da varate svoju pravilnu ishranu i da jedete šta god poželite, koliko god kalorija da ima. To je dan kada nema brojanja kalorija i dozvoljavate sebi sve ono čega se tokom nedelje odričete. Većina ljudi bira da to bude vikend da bi tokom nedelje nastavili svoje redovne treninge i režim ishrane.

DA, JEDNOM MESEČNO TI JE DOZVOLJENO DA POJEDEŠ BIGPIZZA DOUBLE PEPPERONI PIZZU U 12 UVEČE ALI NEKA TO BUDE SAMO TAJ DAN. RING-RING! 066.441.441

Kompletnu ponudu pizza pogledaj OVDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *