Kuvar nemačke fudbalske reprezentacije: Šta jedu šampioni? - Men`s Health

Kuvar nemačke fudbalske reprezentacije: Šta jedu šampioni?

Holger Stromberg je zvanični kuvar nemačkog nacionalnog tima već sedam godina. Njegovo radno vreme nije uobičajeno i angažovan je od 70 – 150 dana godišnje, u zavisnosti od toga da li tim učestvuje u nekom važnom takmičenju.

Holgerove pripreme za takmičenje su počele mnogo pre samog početka Svetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu. Morao je da istražuje koja hrana se tamo može naći, s obzirom da nije mogao sa sobom da ponese namirnice za pripremu jela nemačkim reprezentativcima. Sportisti su morali da se pridržavaju posebnog načina ishrane i dok su u Brazilu.

Naročito je važno da ishrana obiluje povrćem. Kako bi fudbaleri jeli dosta salate, Holger je preliva posebnim slatkim pikantnim prelivima. Zvanični kuvar reprezentacije se trudi da sportistima zdrava i hranljiva hrana bude ukusna i privlačna.

Jelovnik nemačkih fudbalera je raznovrstan i nalaze se sveže salate, proteini, ugljeni hidrati, pa i klasični hamburgeri. Kada reprezentativci pobede, očekuje ih i njihova omiljena hrana, kao što je pica, a kada izgube, Holger im spremi samo povrće.

Stromberg je zadužen za kompletan jelovnik nemačkih reprezentativaca – doručak, ručak i večeru. Njegov radni dan traje i do 20 sati.

Nemački tim je osvojio Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu, a za ovaj ogroman uspeh sportista, barem delom, sigurno je zaslužan i čovek koji vodi računa o njihovoj ishrani.

 

Pročitajte i  Gastropornografija
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *