Kako nam slatkiši pomažu pri mršavljenju? - Men`s Health

Kako nam slatkiši pomažu pri mršavljenju?

 

Kada se traže krivci za debljanje, prvi u redu su obično svima omiljeni slatkiši, koji nutricionistima predstavljaju verovatno i najomraženiji deo ishrane budući da izazivaju najviše problema.

Međutim, da stvari nisu baš tako loše pokazalo je jedno zanimljivo istraživanje s kojim je utvrđeno da slatkiši čak mogu imati i pozitivnu ulogu u brušenju željene forme.

Istraživanje sprovedeno na Tel Aviv univerzitetu u Izraelu, otkrilo je da osobe čiji je doručak raznovrstan i sadrži ugljene hidrate, proteine i neki desert, znatno lakše gube kilograme od osoba koje dan ne započinju sa određenom količinom ugljenih hidrata i šećera.

Celo istraživanje je trajalo 8 meseci, a utvrđeno je da su osobe koje su nakon doručka jele neki slatkiš poput čokoladice, keksa, krofne ili komada torte, na kraju izgubile 3 puta više kilograma od onih koje nisu imale ovaj dodatak doručku. 

Sve ovo ima potpuno logično objašnjenje, a radi se o tome da jak i raznovrstan doručak omogućava duže zadržavanje osećaja sitosti, pa je tokom dana smanjena potreba za unošenjem dodatnih kalorija u organizam.

Napominjemo, ni u kom slučaju ovo ne može biti opravdanje za povećanje konzumacije slatkiša jer se radi o jako kaloričnoj hrani koja skraćenim putem pomaže da se “upadne” u kalorijski suficit, koji opet vodi do sigurnog debljanja. Reč je samo o dodatku doručku kao prvom i najvažnijem obroku.

Ukoliko ste tek odlučili da je vreme da smršate, pročitajte i ovih pet saveta za mršavljenje!

Pročitajte i  Dijeta za trbušnjake
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *