Saveti za mršavljenje - Men`s Health

Saveti za mršavljenje

Iako niko do sada nije uradio zvanično istraživanje o količini propalih dijeta , možemo slobodno da kažemo da se većina pokušaja završi na kratkoročnom gubitku kilaže usled smanjenog broja kalorija, a to je nažalost za mesec dva praćeno daljim dobijanjem na težini.  U slučaju da vaša dijeta nije uspela ili je na ivici propasti, pročitajte naše savete za najbolje topljenje masti.

SAVET 1
Bar 5 do 15 minuta pre nego što sednete da jedete popijte čašu vode ili nekog drugog zdravog pića, kako bi napunili malo želudac i naravno manje jeli.

SAVET 2
Ako već jedete hleb i druge ugljene hidrate, trudite se da to bude sastavljeno od integralnih žitarica kao što su heljda, ječam i tako dalje.

SAVET 3
Ovo ne bi ni trebalo da vam govorimo, ali ajde… Zamenite sve gazirane i slatke sokove sa vodom. Ako vam je potreban ukus uz tu vodu, slobodno napravite limunadu ili stavite koju kap limete.

SAVET 4
Uvek doručkujte! Izbalansirani doručak bi trebalo da sadrži proteine, malo voća i ovsene kaše koja bi podstakla vaš metabolizam. Ovakav doručak će stabilizovati nivo  šećera u krvi i sprečiće da se u toku dana prejedate.

SAVET 5
Imate oralnu fiksaciju koju inače ispravljate sa hranom? Pokušajte sa žvakanjem žvaka između obroka. Većina žvaka ne prelazi 10 kalorija po komadu, ali nemojte preterivati i pazite na vaše zube.

SAVET 6
Obroci koji iskaču od vaše ishrane su dozvoljeni, ali samo jednom nedeljno! Nemojte da preterujete!

SAVET 7
Zamenite vaše grickalice sa sirovim bademom, semenkama bundeve koji su puni proteina i neophodnih masti. Međutim, kao i u svemu morate imate meru, s obzirom da se kalorije veoma lako skupljaju.

SAVET 8
Pokušajte da izbegavate mleko, pošto je puno nezdravim hormonima. Zeleniš je bogat kalcijumom, tako da sa njima možete da smanjite činjenicu da ste upravo prestali da pijete mleko.

Pročitajte i  Krastavac za mršavljenje

SAVET 9
Češće kuvajte kod kuće. Ne samo da ćete moći da oduševite osobe lepšeg pola, nego ćete u procesu kuvanja shvatiti koliko je koja namirnica kalorična, a to će vam pomoći da postignete svoje ciljeve.

SAVET 10
Izbegavajte prženu hranu, ali ako ne možete da izdržite bez prženog onda bar koristite kokosovo ulje.

SAVET 11
NE zaboravite da vežbate.. Sve vrste aktivnosti sagorevaju kalorije, krećite se što više možete. Parkirajte se što dalje kada idete u supermarket, idite stepenicama umesto liftom. Ukoliko imate decu, slobodno nekad izađite sa njima napolje da se igrate.

SAVET 12
Ne gledajte gubitak kilograma samo preko vage. Nađite još neki način da pratite svoj napredak i ne dozvolite da vas obeshrabri činjenica da vam težina ide gore dole. Slikajte se pre i posle ili gledajte u odnosu na konfekcijski broj.

Želja, posvećenost i volja su vam neophodni da bi postigli svoje ciljeve i ne zaboravite dijete nisu brzo rešenje, one su životni stil i ne mogu da funkcionišu bez vežbanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *