Zaboravite parmezan: Ovi prelivi za pastu će vas oduvati - Men`s Health

Zaboravite parmezan: Ovi prelivi za pastu će vas oduvati

Zaboravite parmezan: Ovi prelivi za pastu će vas oduvati

Probajte ove sastojke za posipanje preko paste i “prevaziđite” parmezan.

SLANINICA

Zagrejte veliki tiganj na srednje jaku temperaturu i dodaj te 500 g debelo sečene slanine, isečene na kvadrate 2×2 cm. Pržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 6 do 8 minuta. Prebacite slaninu na tanjir sa papirnim ubrusima, da upiju višak masnoće. Posipajte ovim pastu.

MRVICE HLEBA

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Iskidajte baget hleb na komade i usitnite ga u multipraktiku, da dobijete krupne mrve. Rasporedite mrve po papiru za pecenje i pecite dok ne porumeni, oko 5 minuta. Jednom promešajte tokom pecenja.

3 vrste paste koje možda niste probali

BONUS SAVET

Sos od paradajza, na dva načina! Ukoliko niste voljni na pijacu da idete po svež paradajz u obližnjim prodavnicama uvek možete da nađete ove namirnice.

ČERI PARADAJZ

Prvo skuvajte kesu testenine. Onda izmešajte u šerpi za sos 500 grama čeri paradajza sa 1/4 sačuvane vode od kuvanja testenine. Prokuvajte na srednje jakoj temeparturi, pa pošećerite i posolite po ukusu. Dodajte u sos testeninu i mešajte dok dobro ne upije sos. Onda izmešajte sa 1/3 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja i poslužite.

KONZERVIRANI PARADAJZ

U velikoj šerpi zagrejte 3 kašike maslinovog ulja, na umereno jakoj temperaturi, pa dodajte 4 velika, tanko sečena cena belog luka. Propržite ih da postanu zlatne boje. Dodajte 2 šolje konzerviranog paradajza u komadima i smanjite temeparturu na srednje slabu. Krčkajte i mešajte dok se ukusi ne pomešaju, oko 5 minuta.

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  NAJJAČI LJUDI NA SVETU: Kako je Tor "Planina" Bjornson transformisao svoje telo? (FOTO+VIDEO)
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *