Lubenada, jagonada, malinada, limunada - Men`s Health

Lubenada, jagonada, malinada, limunada

 

Pročitajte kako limunadi da dodate sasvim novi ukus i osvežite se u ovim vrelim letnjim danima. Uz malo leda i još koju vašu čaroliju, možete napraviti savršen napitak. 

LIMUNANA

Nema boljeg osveženja od čaše hladne limunane. Ako želite i malo da eksperimentišete, u limunadu dodajne nekoliko listova nane/mente, pa nek odstoji nekoliko minuta. Dobićete ukusnu i finu limunanu. 

LUBENADA

Ovaj preukusan napitak je glavni osveživački izbor širom Meksika. On se priprema tako što se izdrobi malo lubenice, pomešate je sa vodom, dodate malo limunovog soka i šećera a zatim to sve fino rashladite. Jednostavno i ukusnu, zar ne?!

JAGONADA

U blender stavite količinski jagoda koliko vama odgovara, ispasirajte ih fino, a zatim tu smesu dodajte u prethodno napravljenu limunadu bez šećera. Uživajte!

LIMENADA

Iscedite limetu, a zatim njen sastojak dodajte u prethodno pripremljenu limunada sa malo šećera. Ovo zvuči jako egzotično i zaista je osvežavajuće.

MALINADA

Slatke borovnice ili maline dodajte u tradicionalno pripremljenu limunadu i pripremite sa eksploziju ukusa. Nije na odmet da dodate i nekoliko listova nane kako bi ukus bio još atraktivniji. 

Pročitajte i  Abeceda ljubavnih začina i lekovitog bilja
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *