Makaroni sa sirom: Usuđujemo se da kažemo da je bolji od maminog recepta - Men`s Health

Makaroni sa sirom: Usuđujemo se da kažemo da je bolji od maminog recepta

Zaboravite parmezan: Ovi prelivi za pastu će vas oduvati

UMEŠAJTE DOBAR SOS

Odlične makarone sa sirom započinju kremastom podlogom. Istopite 2 kašike butera u šerpici srednje veličine na srednjoj vatri i ulupajte 2 kašike brašna. Dodajte iseckan vlašac i mešajte dok ne počne da krčka i dobije blagu zlatnu boju, 3 do 4 minuta. Umutite dve i po šolje punomasnog mleka; dodajte jednu četvrtinu kašičice soli i jedan lovorov list. Mešajte dok smesa ne proključa. Smanjite vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Izvadite lovorov list.

NEKA BUDE “SIRASTO”

Korišćenje dve vrste sira daje vašem jelu novu dimenziju i ukus koji ne možete dobiti ako koristite samo komad običnog čedara. Kvalitetan sir je ključan. Lagano umutite jednu i po šolju narendanog čedara u vaš sos, sa tri četvrtine šolje narendanog parmezana ili stare gaude i jednom kašičicom slatke aleve paprike. Začinite solju i belim biberom. Skuvajte 250 makarona da budu al dente. Iscedite ih, prebacite u veću činiju i umešajte sos.

ISPECITE

Podmažite pleh buterom ili uljem, ubacite umešane makarone, i preko poprskajte 2 kašike rendanog parmezana. Pecite na 250°C dok ne porumeni, oko 15 minuta. Volite hrskaviji gornji sloj sa više sira? Koristite širi i plići pleh.

Pročitajte i  15 kulinarskih veština koje morate da savladate do 30. godine
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *