Zdrava užina za svaki radni dan - Men`s Health

Zdrava užina za svaki radni dan

Ono što je dobro kod ove užine jeste što nemate potrebe da je čuvate u frižideru, pa gde god da je ostavite čekaće vas opet naredni dan, spremno za konzumiranje. 

Osim što će vas zastiti, ova hrana će vas držati budnim, svežim i najvažnije zdravim. 

RAZNOVRSNI MIKS
Ne bilo kakav već vodite računa o tome da bude onaj koji ne sadrži veliku količinu šećera, boja i konzervansa. Čitajte sastojke na ambalažama tih mikseva, a najbolje bi bilo da isti nabavite u prodavnicama zdrave ishrane. 

Zdravi miks za grickanje treba da sadrži kikiriki, košpice, suve kajsije, suvo grožđe… Možete i samo da napravite ovaj miks po vašem ukusu i dobićete zdravu i hranjivu užinu. 

INTEGRALNI GRISINI
Umesto da trošite duplo više para na grisine prepune boja i konzervansa kupite integralne. Integralni grisini u svom sastavu uključuju smeđe brašno, susam i lan, što čini jako zdravu kombinaciju. 

TAMNA ČOKOLADA
Ova čokolada ne samo što je jeftinija već je i puno zdravija. Pogodna je za one koji drže dijetu, a ipak žele da nešto slatko pojedu tokom dana. Koliko više procenata kakaa sadrži tamna čokolada to je bolje. Ova čokolada sadrži sve zdrave sastojke koji su potrebni, a njen sladak ukus će vas naterati da se oduprete slatkišima koji su puni šećera. 

VOĆE KOJE MOŽETE NOSITI SA SOBOM
A da vam pri tome ne treba frižider za to. Jabuka, mango, banana, kruška su samo mali deo vitaminskog voća koje vam je potrebno tokom dana, naročito tokom letnjeg perioda. Voće je prirodan put kako biste postigli hidrataciju tela, ali i ključna karika u lepoti. 

PRIRODNE BOMBONE I ŽVAKAĆE GUME
Ponekad ne možete a da ne žvaćete ništa. Pa ukoliko ste vi od onih koji su nervozni i onda impulsivno konzumiraju hranu, onda nabavite prirodne bombone ili žvake koje ne sadrže šećer. 

Pročitajte i  "Neobične" zdrave namirnice

Ukoliko osećate glad, popijte jednu čašu vode i uzmite žvaku ili bombonu i proverite da li ste stvarno gladni ili vas stomak alarmira na nešto drugo. 

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *