Riba s roštilja na meksički način - Men`s Health

Riba s roštilja na meksički način

ZA PRIPEMU:

¼ činije zelenih maslina, očišćenih i iseckanih

2  šoljice kapara

500 g čeri paradajza

1  veza svežeg peršuna ili korijandera, naseckanog

sok 1 limete

¼ šolje maslinovog ulja

sveže ili ukiseljene ljute papričice (po ukusu)

4  fileta bele ribe čvrstog “mesa” od po 120 do 180 g

so po ukusu

MINUTI: 0 – 5

Napravite salsu

Roštilj zagrejte srednje jako; pazite da temperatura ne bude visoka. Pomešajte masline, kapare, paradajz, listiće peršuna ili korijanedera, sok od limete, maslinovo ulje i ljute papričice (po ukusu).

MINUTI: 6 – 15

Složite paketić

Uzmite 4 komada aluminijumske folije; presavijte ih napola po dužini, pa stavite na radnu ploču. Svaki komad ribe posolite i stavite na jednu stranu folije, paralelno s tragom presavijanja. Na svaki komad raspodelite po 1/4 salse. Foliju preklopite tako da skroz prekrije ribu, potom rubove čvrsto savijte kako biste zatvorili paketić.

MINUTI: 16 – 25

Pripremite ribu

Paketiće s ribom stavite na rešetku roštilja, pa roštilj poklopite (temperatura pod poklopcem ne bi trebalo da bude viša od 230°C). Riba će biti gotova za 8 do 10 minuta. Paketiće otvorite pre posluživanja.

 Za 4 osobe

PO PORCIJI
320 kcal,
35 g belančevina, 5 g ugljenih hidrata (1 g vlakana), 18 g masnoća, 630 mg natrijuma

 TAJNI SASTOJAK

Kisele ljute papričice

U ovim papričicama – najčešće je reč o vrsti jalapeño – razmera ljutine i kiselosti je 1:2. Zahvaljujući Kenu Norrisu, šefu i vlasniku restorana Riffle NW u Portlandu (Oregon), sada znamo još četiri načina na koja ih možemo upotrebiti.

• 
Za hamburgere i sendviče napravite brzi aioli tako što ćete izmiksati 1/4 šolje majoneza, čen belog luka i nekoliko ukiseljenih ljutih papričica.

Pročitajte i  Može li previše tunjevine biti štetno?

• 
Umesto masline, martini ukrasite kiselom ljutom papričicom.

• 
Iseckajte ih sitno i dodajte u salate, na primer krem salatu od naribanog kupusa.

• Dodajte ih u pire i dodajte u marinadu za škampe ili odrezak s roštilja.

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *