Dobrobiti zlatnog mleka - Men`s Health

Dobrobiti zlatnog mleka

Glavni sastojak u ovom receptu je kurkuma.

Kurkuma sadrži kurkumin kao osnovni aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih funkcija, a uključuje antioksidativna, protivupalna i antikancerogena svojstva. U kombinaciji sa crnim biberom, dobrobiti kurkumina se višestruko povećavaju.

Dodavanje crnog bibera u jela začinjena kurkumom povećava se bioraspoloživost kurkumina za oko 1000 puta.

ZLATNO MLEKO
Korak 1 – Pasta od kurkume

Sastojci: 1/4 šoljice praha kurkume, 1/2 kašičice mlevenog bibera, 1/2 šoljice filtrirane vode

Priprema: Pomešajte sve sastojke u maloj posudi za kuvanje i dobro promešajte. Uključite ringlu na srednju jačinu i mešajte neprestano dok smesa ne postane gusta pasta. To ne traje dugo pa ne napuštajte šporet. Pustite da se smesa ohladi, a zatim je držite u maloj tegli u frižideru .

Korak 2 – Zlatno mleko

Sastojci: 1 šoljica bademovog mleka (mleko od konoplje ili kokosa je takođe dobra opcija, a preporučuje se i kravlje mleko, ali samo u slučaju da možete da nabavite prirodno, domaće mleko od krave koja nije nasilno tretirana) 1 kašičica kokosovog ulja, 1/4 kašičice ili više paste od kurkume, med.

Priprema: Kombinujte sve sastojke, osim meda u loncu za kuvanje. Uključite ringlu na srednju jačinu. Dok grejete obavezno neprestano mešajte i ne dopustite da provri. Dodajte meda po želji.

Pročitajte i  5 namirnica bogatih ugljenim hidratima koje možete da jedete bez griže savesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *