Pijte kao Hemingvej - Men`s Health

Pijte kao Hemingvej

Brojanje čaša nije bila njegova stvar, ali ono što možemo da naučimo od ovog čoveka je kako da istinski uživamo u “čašici”.

PUTUJTE SVETOM, JEDNO PO JEDNO PIĆE
Naputovani avanturista, kakav je Hemingvej bio, nikada ne propušta priliku da upozna mesto i kulturu u kojoj se nalazi, a sve to naravno kroz alkohol: Abisnt u Parizu, Rum na Kubi, Kumel i Šnaps u Nemačkoj. “Nemojte da se zamarate crkvama, zgradama vlade ili gradskim trgovima. Ako želite da upoznate kulturu nekog, provedite noći u njegovim barovima.”, rekao je jednom Hemingvej.

VISKI PORED SEBE
Govorkalo se da je Hemingvej pio i četvrt flaše viskija dnevno. Naravno ne želimo da vas ohrabrujemo da pratite njegove stope, ali dobar viski mora da bude deo vaše kućne kolekcije alkohola. To je prosto tako!

NEMOJTE DA PIJETE I RADITE
Iako možda deluje da Ernest nije ispuštao čašicu iz ruke, on je ipak imao jedno striktno pravilo: “Jedino vreme kada ne smete da pijete je kada pišete ili kada se bijete. To morate da uradite trezni”. Sa ovim savetom se naravno slažemo, najbolje je uživati u dobrom piću kada ste u finom društvu.

UPOZNAJTE SVOJE KOKTELE
Postoji veoma veliki broj koktela koje je Ernest voleo: Negroni, Gimlet, da navedemo samo ovih par. Velika je zabluda da je Mohito bio njegov omiljeni koktel, a zapravo su tobili suvi Martini i Daikiri. Šampanjac sa čašicom Absinta je njegova kreacije kaoju je nazvao po svojoj knjizi “Smrt u podne”.

UŽIVAJTE U LEDENO HLADNOM PIĆU
Hemingvej je pio sve ledeno hladno, zamrzavao je čak i čaše za koktele: “Čaša treba da bude toliko hladna da ne možete da je držite u ruci. Prsti bi trebalo da se lepe za led.”

Pročitajte i  Zdrava ishrana kroz 5 boja

Na kraju, Hemingvej je sam rekao: “Svet je divno mesto i vredi se boriti za njega. Ali niko iz te brobe ne izlazi živ”. Zato uživajte u svakom trenutku sa svojim prijateljima, porodicom i čašom kvalitenog pića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *