6 načina da uživate u zdravoj hrani - Men`s Health

6 načina da uživate u zdravoj hrani

Ako je jedino povrće koje jedete isečeno na kolutove i puno putera, nije važno koliko ponavljanja radite na benč klupi. Bez prave ishrane, vežbanje je skoro beskorisno. U svakom slučaju, znamo da prelazak sa krofni na povrće nije lak, ali isto kao i vaši mišići, vaše čulo ukusa takođe može da se istrenira.

Iskoristite ove savete i učinite zdravu ishranu lakšom za konzumiranje.

LAKO NA OKO
Osetite dugu. Prema jednoj studiji, hrana koja ima lepe boje deluje primamljivo, a unosite 22% manje kalorija. Mislite o šarenoj kombinaciji povrća umesto o šarenim bombonama.

RASPOLOŽENJE
Zamenite večere ispred TV-a nečim sofisticiranijim. Studija Univerziteta Oksford zaključila je da lagana muzika čini da vam ukus hrane bude manje gorak, što je savršeno da se naterate da pojedete tu porciju brokolija punu gvožđa. 

HLADNO ILI TOPLO?
Receptor TRPM5, koji je odgovoran za registrovanje slatkih ukusa, šalje jače električne signale mozgu kada je hrana toplija. Šargarepa može da bude hladna. Kaša ne. Najbolje je da hranu na koju ne možete da se naviknete spremite na razne načine i na kraju ćete pronaći onaj pravi.

POKUŠAJTE IZNOVA
Sećate se kada je mama pokušavala da vas natera da jedete povrće kada ste bili mali? Pa, trebali ste da je poslušate. Ako je verovati studiji, kontinuirano osećanje ukusa iste hrane povećava šanse da zavolite povrće. Može potrajati do 10 pokušaja, ali počnite odmah i vaša ishrana će se značajno popraviti već za mesec dana.

PRLJAVE NAVIKE
Redovno gledanje fotografija hrane pre večere može da poboljša ukus vašeg obroka. Samo napred!

POTRUDITE SE DA SPREMITE HRANU
Postoji razlog zašto vam je obrok koji sledi posle treninga omiljen. Istraživanje na Univerzitetu Džons Hopkins pokazalo je da svi cenimo ukus hrane vise ako moramo da se pomučimo za nju. Nemojte naručivati gotovu hranu, prošetajte do prodavnice, kupite namirnice i spremite obrok.

Pročitajte i  Zbog ovoga ste stalno gladni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *